ÖPÜN UĞURCAN'IN ELİNİ (Hatayspor Trabzonspor)

 

Hatayspor süper lige çok yakışıyor. Rakip ve skor ne olursa olsun bir oyun standartları var ve disiplinden kopmuyorlar. Tabii ki karşısındaki Trabzonspor kadar potansiyeli yüksek bir takım değil fakat özverileri ile dengeliyorlar durumu.


Hatayspor rakip yarı alanda sürekli oyunun yönünü değiştirerek tehlike yaratmaya çalışırken, Trabzonspor daha çok bireysel meziyetleri kullanmaya çalıştı. Nwakaeme'nin ve Ekuban'ın ayağına, Djaniny ile gol vuruşuna baktılar. Bu oyunu kabul etmedim. Trabzonspor gibi bir takımın topla alışverişi, Hatayspor'dan kötü olamaz. Her şeyi deneyen iki tarafın yapamadığı tek olay son dokunuşlardı. 

İkinci yarının başında maç Hatayspor ve Uğurcan arasında geçti resmen! Birkaç pozisyonda yaptığı üst düzey kurtarışlar ile maçta tuttu takımını. Trabzonspor rakibine hiç karşılık veremedi. Ev sahibi farklı varyasyonlar ile çok can sıktı ama tek yapamadıkları topu filelere göndermekti. O dakikaya kadar hiç yeltenmeyen bordo mavililer, köşe vuruşundan Vitor Hugo ile değiştirdi tabelayı. Oynadıkları futbola göre iki farklı önde olması gereken ev sahibi ama bu oyunun adaleti yok. Bir takımın ekstra gol katkısı verecek oyuncuları varsa, kötü oynarken böyle kurtarabilir takımını. Büyük takımların her zaman bu özveriye sahip oyuncuları olması lazım. 

Oyuna puan verilmiyor. Öyle bir şans bulsam, bir puan da olsa Hatayspor hanesine yazardım. Trabzonspor oyun olarak belki memnun etmiyor ama kötü oynarken iki hafta üst üste kazanmayı bildi. Böyle sıkışan maçlarda bireysel yetenekler her zaman öne çıkar. Şimdi öpün Uğurcan'ın ve Vitor Hugo'nun elini.

Hiç yorum yok