KENARIDA OLMASA DA! (Trabzonspor Galatasaray)

 

İki takımda da eksikler fazlaydı ama ev sahibi adına Ekuban can sıkıcıydı. Galatasaray topa sahip olarak başlasa da Feghouli'nin isabetsiz şutu dışında tehlike yaratamadı. Maçın 10. dakikasında planı ortaya çıktı ev sahibinin. Karşı atak çabasına rahatça izin veren Galatasaray'ın da tam konsatre olmadığını gördüm. Maçın başı sayılacak bir dakikada savunma emniyetini bu kadar bırakmak büyük hataydı, Djaniny son vuruşu yapamadı.

O pozisyondan sonra tam dengelendi maç. Nwakaeme bireysel becerilerini kullanmaya başladı ve iki sarı kırmızılı oyuncuya sarı kart göstertti. Feghouli yerine Ömer Bayram girince, belki taraftarlar homurdanmış olabilir ama saha geneline bakınca, top rakibinde iken bir oyuncu fazlalaştı diyebilirim bu zorunlu değişiklik sonrası. Top yapacak kadar rakip kovalayacak oyuncu da lazım. Galatasaray yavaş bir oyun oynuyordu ama ilk yarının sonunda birkaç vites yükseltip çok güzel bir gol attılar. Oğulcan'ın katkısı muazzamdı. Okan'ın da çok kritik kurtarışı vardı golden önce. Galatasaray'ın takım bireyselliği ağır basınca, devreye önde götürdü takımı. 

Devreden sonra Galatasaray hiç tempo yapmadan ikinci golü buldu. Taraftar tarafından dışlanan Ömer'in müthiş asisti ve Oğulcan'ın aynı güzellikte bitirişi ile rahatladı. Bütün maçı yürüyerek, pas organizasyonlarıyla geçirdiler. Eminim maçın son düdüğü gelene kadar taraftarlar rahatlamamıştır. Çünkü o kadar gevşek davranıyorlar ki bazı pozisyonlarda, Trabzonspor gel bir tane at der gibi. Orta alanda özellikle Belhanda'nın kaybettiği üç top var ki becerikli olsalar berabere bile bitirebilirlerdi maçı! Bunlara rağmen Galatasaray'dan iyi futbol oynayan yok şu an. Müthiş bir sistemleri var ve Trabzonspor gibi sert bir maçta bile rahat kazandılar. Önemli olan mental sorunların hortlamaması. Onlar ortaya çıkınca pozitif görüntüden çok uzaklaşıyorlar. Fatih Terim haksızca uzun ceza almasına rağmen bu tablonun mimarı. Onu kendine hasım görenler antrenmana çıkmasını engellemeye çalışabilir! Bu karar da durduramadı onu. Helal olsun! Kim ne derse desin, sorunlu ve iyi futbol için alternatiflerin kısıtlı olduğu bir gruba, zaman zaman gözlerin pasını silen bir futbol oynattırıyor. Arkadaşlar; Akhisarspor'un sol beki ile Çaykur Rizespor'un yedek forvetiyle maç kazanıyor adam farkında mısınız? En büyük takdirleri hak ediyor.

Ev sahibine gelince, bu mağlubiyet çok büyük eleştiri gerektirmez. Rakibinin pas oyununa cevap veremediler ama kesinlikle daha diriydiler. Ellerine geçen fırsatları cömertçe harcamaları dışında bir eleştiri yapamam. Akıllı oynayan kazandı. 

Hiç yorum yok