BUGÜNÜN SEBEPLERİ VAR! (Karagümrük Galatasaray)

 

İki takımda da eksikler vardı yalnız Galatasaray'ın eksikleri aranan isimler değil. Asıl sıkıntısı olan Ev sahibi Karagümrük idi. Beş tane direkt oyuncusundan yoksun çıktılar. Bazen bu tür durumlar pozitif yansıyabiliyor sahaya. 

Karagümrük takımının maçlarını kolay kolay kaçırmam. Eksikleri arar vaziyette olmadıklarını söyleyebilirim. Çünkü Galatasaray bu diziliş ve anlayış ile son iki maçta 7 gol attı ve kalesinde gol görmedi. Pozisyon vermedi desek yeri. Burada ev sahibi golü buldu, şanssız şekilde VAR'dan döndü. Okan'ın süper bir kurtarışı var. Birkaç fırsat daha. Ev sahibi daha güçlü görünüyordu sahada.

Diğer yandan Galatasaray'a ara hiç yaramamış. Hafta içi yedek kadro taraftarın hışmına uğradı, bu maçta da ilk 45 dakikada övgü dizilen halden eser yoktu. Gol yemeden içeri girmeleri de onların şansıydı. Doğru oyundan da uzaklardı, bireysel olarak da seçimleri ve becerileri kötüydü. 

Mental açıdan sahada olmadıklarını, ikinci yarının 15. saniyesinde kanıtladılar. Birkaç lig alt seviyedeki takım bile yemez o golü! Bu golğn aynısından 2 tane daha yediler, biri sayılmadı. Bayağı yatmışlar anlaşılan. İki haftada bir takımın bu kadar geri gitmesi çok normal değil. Daha 10. dakika geçmişken, o kadar belli ettiler ki puan kaybı olacağını...

Bu akşamın bir çuval dolusu sebebi var. Hatayspor maçı sonrası 4 gün izin ile başlayan! Belli ki antrenmanlarda da yanlış işler yapılmış. Bu takım niye bu kadar hamladı? Mental açıdan sahada değillerdi en başta kaybın sebebi bu. Galatasaray maç kaybedebilir ama kötü mücadele etmeye hakkı yok! Kötü koştular! Zorla çıkmış gibiydiler sahaya. Karagümrük takımı bir plan yapmış, karşısında o planı bozmaya yeltenen bir rakip yoktu. Kendi planını da uygulayamadı. 

Bakın, Galatasaray'da kronikleşen bir durum var; her ara sonrası bu takım niye kötü dönüyor? Bu aralarda neyi yapmıyorlar veya unutuyorlar onu çözmeleri gerek. Aksine daha diri çıkmaları gerekirken, yokları oynuyorlar sahada. Kırılganlıkları yüzünden bulundukları maçı geçtim, önlerindeki maçları da olumsuz etkiliyorlar. Önce hoca attırdı kendini sonra ne hikmetse Brezilyalı Marcao. Yılbaşının yaklaştığını düşününce, noeli çok seven milletten olan oyuncunun bu alakasız hareketi kafamı karıştırmadı değil. Hakemlerin çifte standartını bir kez daha gördük. Başkaları neler yaparken rölerans gösterenler, fırsat kollar gibi Fatih Terim'i atıyor. Şimdi açık arttırma yapıyorlardır aralarında, kaç maç verelim diye... Bu düzende futbol konuşmak çok zor. 

Hiç yorum yok