TARAFTARIN GÜCÜ (GALATASARAY BAŞAKŞEHİR)


Fatih Terim Maicon ve Selçuk yerine Denayer ve Donk'u tercih etti. Çoğu kişi cezalandırdı diye düşündü ama ben plan gereği bu seçimleri yaptığını düşünüyorum. Denayer süratiyle çok yardımcı oldu. Hatta gol bile atıyordu. Başakşehir beklenen isimlerle çıktı. Sadece Arda Turan soru işaretiydi ama Mossoro hazır olmadığı için eski Galatasaraylı başladı maça.

Başakşehir tamamen oyunu soğutma çabasında geçirdi ilk yarıyı. Mesela ilk dakikalarda sürekli taç çizgisinin yanında top kontrol edip, taç atışlarıyla yavaş hareket ederek kaleye yaklaşmaya çalıştılar. Planlıydı bu. Gol yememek akıllarındaki ilk düşünceydi. Bunu oyun anlayışlarıyla gösterdiler. 

Galatasaray her maç pas istatistiğinde fark atan rakibine fark yapti. Yalnız bu paslar daha çok kendi yarı sahasında idi. Hücum hareketlerinde de üstündü sarı kırmızılılar lakin çok net fırsat bulamadılar. Başakşehir alanları çok iyi kapattı. Galatasaraylı oyuncular kaleyi birkaç kez yoklasalar da Volkan kalesinde başarılı oldu. 

Tıkanık bir maç izledik. Maalesef Halil Umut Meler maçın kontrolünü kaybetti. Es geçtiği sarı kartlar hatta kırmızı kartlar var. Emre'nin yaptığı hareket bir tek Türkiye'de cezalandırmaz. Resmen bu hakemi yazın bir kenara hareketi yaptı ve kime yaptı çok merak ediyoruz. Bu kadar aleni yapılıyor artık.

İkinci yarı da ilk yarının devamı gibiydi. Arda Turan çok top kaybı yaparak takımını bozdu. Bence ikinci yarıya çıkmamalıydı. Kilitlenen maçı Mariano açtı ama nasıl? Futbol sahalarında görülebilecek en güzel organizasyonlarından biriyle, sol ayağıyla 90 diye tabir edilen yere! Bu maçta ancak böylesine muhteşem bir golle kazanabilirdi bir taraf. Onu da gol kadar güzel taraftarı ile Galatasaray hak ediyordu. Bu maçın asıl kahramanı Mariano, gizli kahramanı Nagatomo. Feghouli etkisiz kaldı. Tolga oyuna girdikten sonra çok sırıttı. 

Abdullah Avcı sınıfta kaldı, Fatih Terim mat etti. Aslında atan kazanır maçı oldu ama son gol piyango gibi yazıldı Galatasaray'a. Bu gol verilmemeliydi. Serdar topu görmese bile eline çarpıp giriyor. Nizami değil! Bu golle kazanmadılar ama yine kazanacaktı zaten. Bu maçı da taraftar aldı! 

Emaneti geri aldı Galatasaray. Artık her maç final. Kupa maçına çıktıktan sonra Alanyaspor ile diğer finaline çıkacak. Hata şansı sıfır! Bunun bilincindeki Galatasaray geçtiğimiz senelerde olduğu gibi son düzlükte hata yapmaz! Bugün ilk sinyali verdi. Maalesef son zamanlarda spora siyaset çok karıştırıldı. Maçtan önce bu yüzden çok gerildi ortam. Bu yazıyı okuyan herkesten rica ediyorum; spora siyaset karıştırmayın! 

Hiç yorum yok