Murat Altun: Fobi Yerleşmiş


Fatih Terim beklenen kadroyla, Ümit Özat ise geçtiğimiz haftadan çok farklı isimlerle çıktı sahaya. Maç başlamadan önce de sitemkâr açıklamaları oldu. Bu haftadan sonra düşme potasındaki rakipleriyle oynayacaklar. Kritik haftalar başladı onlar için. 

Galatasaray'ın kalite farkı ortada. Rakibine göre birbirine daha alışık düzende ve oyuncu grubuyla çıktı ama! Son zamanların en kötü başlangıcını yaptı diyebilirim. Basit top kayıpları yaptılar defalarca. Top kayıpları karşı atağa dönüştü ve Gençlerbirliği kaçırılması daha zor olan pozisyonu harcadı. 

Topa sahip oluyordu sarı kırmızılılar ama inanın kaplumbağa gibi yavaş ve pozisyon zenginliği hiç olan bir haldelerdi. Koskoca ilk yarı maçı kazanacak hissiyatı vermemişti açıkçası. Ev sahibi çok kapandı ve Galatasaray'a alan bırakmadı. Çok uzun top kullandılar bunlar etkili değildi. Mariano ve Feghouli tarafından daha çok çizgiye inmeye çalıştılar ama net işler yapamadılar. Devreye 0-0 girildiyse Galatasaray şanslı. Rodrigues çok etkisizdi. Gomis'e top atamadılar. Sadece Serdar ve Fernando iyiydi. 

Galatasaraylı bazı oyuncular ne hikmetse deplasmanda sorumluluk duygusunu kaybediyor. Özellikle Belhanda. Zaten Fatih Terim aldı oyundan onu ama daha beteri Eren'i sürdü sahaya. Takım kadar Fatih Terim de kötüydü. Köşe vuruşu kullanacak adam kalmadı sahada. Donk'un pozisyonu kırılma anıydı. 

Gençlerbirliği maç sonuna kadar inandı. Ümit Özat harika motive etmiş. Can siperhane savaştılar. Gerçi Galatasaray da kendinde değildi. Galatasaraylı oyuncular oyun olarak değil psikolojik olarak kaybediyor. Deplasmanda bir şey oluyor ve bunu bir türlü çözemediler. Fobi yerleşmiş oyunculara! Deplasman deyince yetenekleri kayboluyor sanki. Yeteneklerini Türk Telekom Arena'da bırakıyorlar. Müthiş bir avantajı bıraktılar. Galatasaray artık 6 da 6 yapmak zorunda! Eğer bu maçı kazanıp haftaya Başakşehir'i yenseydi, bir mağlubiyet hakkı bile olacaktı. Öyle bir hal aldı ki Galatasaray, taraftarı Başakşehir ve Beşiktaş'tan çok Alanyaspor ve Akhisarspor'dan çekiniyor. Hayatımda iç saha performansıyla deplasman performansı bu derece uçurum olan bir takım görmedim! Aşağısı da yukarısı da iyice karıştı. Yayıncı kuruluş ve federasyon böyle istiyordu şimdi ellerini ovuşturuyorlardır.

Hiç yorum yok