Çağrıhan Ağaç: Futbol hayatıma Avrupa'da devam etmek istiyorum





Çağrıhan Ağaç ile yaptığımız röportaj:


1.Çağrıhan Ağaç kimdir bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

7 haziran 1996 Gümüşhane doğumluyum ama hayatımın uzun zamanını Memleketimin dışında geçirdim futbola çok küçük yaşta Eski futbolcu olan abimi idol olarak alarak başladım ve 11 yasında Fenerbahçe alt yapı scout ekibinin dikkatini çekmeyi basardım u12 den u21 tüm yaş guruplarında 8 senede Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları yaşadım daha sonra 1 sene Beşiktaş’da u21 süper ligi oynayıp A takım antrenmanlarına katıldım yurtdışında Moldova süper ligi ve Litvanya 1. ligi gibi ülkelerde deneyimler yaşadım ülkemizde de İstanbulspor forması giydim ve şampiyonluk yaşadım.


2.Sizce futbolun en önemli temaları neler?

Futbolun en önemli temaları Disiplin çalışmak ve profesyonel yaşamaktır .



3.Türkiye liglerindeki yabancı kontenjanı hakkındaki görüşleriniz neler?


Yabancı kontenjanı hakkında fikrim şudur Türkiye’de futbolumuzdaki sorun yabancı kontenjanı değil altyapı ve alt liglerin imkân ve kalite yetersizliğidir. Pasaportun herhangi bir önemi olduğunu düşünmüyorum Çok iyi işler yapan yerli oyuncularımızda var Türkiye liglerinde iyi iş yapan yabancı oyuncular da ve her ikisinin tam tersi çok para kazanıp iş yapamayanlarda olabiliyor.



4.Futbol hayatınıza Avrupa'da devam etmek istiyor musunuz?

Futbol hayatıma Avrupa'da devam etmek istiyorum hedefim Avrupa’nın büyük liglerinde oynamak ve kendimi her yönden geliştirmek.


5.Hedefleriniz neler?

Hedeflerimin kısa vadeli olanlarının birçoğunu gerçekleştirdim bundan sonraki hedefim Avrupa’nın büyük zor izlenen liglerinde forma giyip ve tabi ki En önemlisi şu an yurtdışında temsil ettiğim Türkiye milli takım formasını giymek ülke Futboluna Katkı sağlamaktır.


6.Sizce Türk futbolunun temel sorunları neler?


Türk futbolunun temel sorunları şunlardır -kulüplerin mali yapısı, büyük bariz alt yapı eksikliği, kongre ve sahiplik statüsü kulüpler şahıs sahipli olursa herkesin daha iyisini yapacağını düşünüyorum.


7. Fc Palanga ya transfer süreciniz?


Daha önce Moldova Süper liginde Fc Saxan takımında 1 sene forma giymiştim. Avrupa’nın her liginde scout futbolcu izleme ekipleri bize göre çok daha gelişmiş bu yüzden de çeşitli teklifler menajerim vasıtası ile iletildi menajerimle ortak kararlarımız doğrusunda FK Palangada forma giymeyi tercih ettim.


8.Takım içi diyaloglarınız nasıl ?

Takım içi diyaloglarımız gayet normal çok farklı değil futbolun dili tektir Tüm ülkelerde ortalama aynıdır ama tabi ki yabancı futbolcuların fazla olduğu takımlarda kültürel farklılıklardan dolayı daha eğlenceli komik diyaloglar yaşanabiliyor :)


9.Fc Palanga ile yaşadığınız şampiyonluğu sizin gözünüzden özetler misiniz ?


Fc Palanga ile Litvanya 1.liginde şampiyon olup A lyga litvanyanın en üst elit ligine yükselmeyi başardık bu başarı benim gözümde önemli bir başarıdır kulüp tarihinde ilk defa süperliğe çıkmayı başardı ve gerçekten kolay gelen bir başarı olmadı tüm takım olarak emeklerimizin karşılığını aldık.



10.Avrupa’da futbol oynamanın avantaj veya dezavantajı var mı?

Yurt dışında oynamanın dezavantajı belki daha alt lig veya ülkede oynamanız ve Türkiye tarafından izlenilmemesi takip edilmemesidir. Bunun dışında ailenize ülkenize özlem duymanızdır.
Avantajları ise birçok anlamda Avrupa’nın birçok ülkesi futbol acısından bizden birçok konuda daha Olgun ve gelişmiş olmasıdır hem futbolda kendinizi daha çok geliştirebilir hem de Sosyal hayatınızda kişiliğinizde büyük etkileri olacaktır. Farklı dil öğrenme farklı insan ve kültürler tanıma görme acısından çok önemlidir.

11.Saha dışındaki vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Saha dışındaki vakitlerimi Çok farklı geçirmiyorum Evden çok çıkmayı seven bir insan değilimdir zaten çoğu zamanımız antrenman ve Kamp dönemi ile geçiyor onun dışındaki zamanlarda Kitap okumayı ve daha çok yalnız kalmayı seven bir yapım vardır. Sinema ve tiyatroya gitmeyi zaman buldukça tercih ediyorum. Onun dışında evde geçirdiğim zamanlarımı yurtdışında olduğum için Türkiye’deki ailem ve arkadaşlarımla görüntülü konuşma yaparak geçiriyorum 


12.Sporda manşet dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler?

Sporda Manşet Dergisini takip ediyorum. Her insan Kendi işi ile ilgili İnsanların görüş ve fikirlerini okumalıdır bence.


RÖPORTAJ: NAZ KURAN

Hiç yorum yok