KISMETLİ TAKIM (FENERBAHÇE OSMANLISPOR)


Sezon sonu bir an önce gelse de Valbuena gidecek mi kalacak mı bir karar verilse. Her hafta maç kadrosu açıklandıktan sonra gündem olmasından herkes sıkılmıştır. İlk yarıyı izleyince eleştirilere hak verdim yalnız. 

Koca 45 dakika Fenerbahçe takımının Kadıköy'de tek iyi yaptığı şey takım savunması olur mu? Gol pozisyonu yakalamak için duran top fırsatı bekliyorlar. Aatıf yerine Fransız yıldız niye başlamaz? Üstelik yerine orijinal mevkisi kanat olmayan Alper oynadı. Aykut Kocaman kendine strateji yaratmış galiba. Stratejiden kastım; ilk yarı tutalım ikinci yarı vuralım şekilde. Fenerbahçe taraftarına sittin sene bu anlayışı kabul ettiremezsiniz! Fenerbahçe maçın başından sonuna kadar hücum yapmalı. Ya karşısında dirençli bir takım olsaydı? İlk yarıda öne geçselerdi? Bu anlayışla maçı çevirmek çok zor olurdu. Osmanlıspor düşmeyi garantilemiş gibi bir performans gösterdi. 

Valbuena girdi yine yaptı asistini. Gol tartışmalı tabii ki. Video hakemi getirmeyenlerin eseri! Maçın başından itibaren duran toplardan gol arayan sarı lacivertlilere kısmet köşe vuruşundan oldu. Sonrasında iyice oyundan düşen konuk ekipte Mehmet Batdal bir gol daha ikram etti. Peki rahat mı bitti maç, kısmen. Chikalleshi biraz dikkatli olsa maçı 2-2 bitirebilirdi. İki farklı önde olup bu pozisyonları nasıl verdiler sadece bir gün bunun üstünde durulur. Bu anlardan önce Fenerbahçe farkı açabilir miydi, evet. Nasıl olsa kazandık havası her zaman tehlikelidir. Bir anda ne olduğunu şaşırırsın.

Osmanlıspor Karabükspor'dan sonra düşen ikinci takım olur. Bu fikstürde ligde kalmalarına ihtimal vermiyorum. Hele böyle ruhsuz ve silik bir futbol ile fikstür kolay olsa bile şansları yok! Fenerbahçe kısmetli bir takım. Skoru bir şekilde alabiliyorlar. Skoru almak için ekstra çaba göstermiyor ve sahaya skor için beğenilen bir performans yansıtamıyorlar. Seyir zevki yüksek bir oyun oynamasalar da bir şekilde şampiyonluk yarışına tutunmaya devam ediyorlar. Hakkını vermek lazım, yarıştığı rakiplerine göre kadro kalitesi en düşük takım. 

Hiç yorum yok