LİDERLİK İŞTAHI ( ALANYASPOR BEŞİKTAŞ )


Başakşehir kaybedince Beşiktaş’ın iştahı kabardı tabi. Uzun süre sonra liderliği alma planı yaptıkları aşikâr. Son maçlarda gol yemeden alıyorlardı galibiyetleri. Alanyaspor da işler pek istedikleri gibi gitmiyor. Hüseyin Kalpar maalesef ayrıldı. Ligin kalanında, Alanyaspor’u süper lige çıkaran hocadan yoksun, ligde kalmaya çalışacaklar artık.

HAVA YARATIN

Bir an önce golü bulmak istiyorlardı ki çok hareketli başladı siyah beyazlılar. Özellikle Quaresma sağ kanatta çok zorladı. Alanyaspor bu duruma ellerinden geldiğince karşılık vermeye çalışsa da yeterli olamadılar. Beşiktaş topa hâkimiyeti sağlıyor ama önemlisi sürekli hücumu düşünmeleri. Topu alan üçüncü bölgeye hareketleniyor.

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızının, ilk dakikadan itibaren skora katkısı olacak bir eylem gerçekleştireceği belliydi. Cenk’e yaptığı servis kadar kafa vuruşu da enfesti. Taraftarlar için birkaç kelam etmek gerekirse; Cenk gerçekten formanın hakkını veriyor ama pek kıymeti bilinmiyor. Cenk bu golleri başka bir yerde atıp videolarını izleseydiniz, keşke bizde olsaydı derdiniz belki. Örnek Benfica’ya attığı gol. Her santraforum diyen birinin atamayacağı güzellikte. Bakın, tabii ki santrafor lazım. Lakin ‘Cenk yetersiz’ algısı yaratmamalısınız! Aboubakar dönünce, bu ikiliye destek olacak bir isim olmalı gelecek oyuncu. Hava yaratın mesela. Cenk’e Mario Gomez ilgisi gösterin. İddia ediyorum, Mario bu sene Beşiktaş’ta kalsaydı, aynı performansına yaklaşamayacaktı bile! Ama bakın Cenk lokum gibi gollere devam ediyor.

Konuk takımın biraz duraksadığı anlarda Alanyaspor dişini gösterdi. Vagner Love’ın boş kaleye yuvarlayamadığı top kritik bir andı. Atiba ve Talisca biraz tutuktu bu mücadelede sanki. Akdeniz temsilcisi geride emniyeti bırakınca, yeni transfer Babel ev sahibi oyuncularını üst üste bindirip skoru rahatlattı. Beşiktaş’a katılan oyuncu hemen adapte oluyor takımın çehresine.

HAKEMSİZ OYNANSIN!

Penaltı golüyle üç farklı öne geçen Beşiktaş doymadığını gösterdi hemen. Daha önce yaşadığı stresli maçlardan birini yaşamaktan uzaklaştı böylece. Yalnız yine bir skandala şahit olduk ne yazık ki. Art niyet aranmayacak bir ortam bırakmadı artık hakemler! Sanırım ligi sabote etmeye çalışıyorlar. Öyle bir penaltı çalındı ki hücum oyuncusu Guerrier yaka paça Gökhan’ı düşürüyor oyun devam ediyor, karşı karşıya kaldığı Fabri çok temiz topu çeliyor ve penaltı kararı veriliyor inanılır gibi değil! Bu hafta üç büyüklerin maçlarında olanlara bakın! Galatasaray’ın aleyhine, Fenerbahçe’nin lehine ve bu akşam çalınan penaltılara. İnanın hakem olmasa, oyuncular kendi aralarında o kararları vermezler! Acaba hakemsiz nasıl olur diye düşünmeye başladım…


Alanyaspor farka rağmen pes eden bir görüntü vermedi hiç. Kötü bir takım değiller aslında. Kırılgan bir yapıları var. Başta bir teknik direktör olmayınca, siyah beyazlı ekip rahat galibiyete uzandı. Liderlik iştahı görkemli galibiyeti getirdi. Şu takımda Caner gibi bir eksiklik aranmıyor düşünün artık. Bugün oynayan bazı oyuncuların etkisizliğine rağmen geldi farklı skor. Böylece ligin yeni lideri Beşiktaş oldu. Böyle devam ederlerse, biraz zor alır başka takım koltuğu.

Hiç yorum yok