'MAS'MAVİ (KASIMPAŞA TRABZONSPOR)


Haftanın en ilginç mücadelesiydi bu. Bugüne kadar ki tabloya bakıldığında, gösterdikleri performans aynıydı. Bordo mavililer ev sahibinden daha az gol attı ve bunun en büyük sebebi santrafor sorunu. Bunu aşmak için ligimizin etkili santraforlarından Rodallega ile görüşülüyor. İki takımın da çıkışta olması heyecan dozunu arttırdı. Özellikle ev sahibinin iç saha performansı da gayet başarılıydı.

ORTA ALAN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ

Mücadele gücü yüksek ve tatmin edici tempoda başlaması güzeldi. Pozisyon şansları da doğurdu bu çabalar. Örneğin direkten dönen top var Trabzonspor'un gole yaklaştığı. Yalnız tam konsantre değillerdi sanki. Sahada takım arkadaşlarına çarpan oyunculara şahit olduk. Yine de eskiye nazaran Trabzonspor hücum aksiyonlarında gelişme var.  Karşılıklı fauller yüzünden oyun biraz yavaşlasa da istekli iki takım izlettiler en başta.

Yusuf Yazıcı görüyorum ki formasına ve görevine ısınıyor. Top ayağına gelince heyecanlandırıyor gerçekten. Kasımpaşa da geri kalmadı. Onur'un yerdeyken çeldiği top içeride mi dışarıda mı tartışmaları yaratacak. Onların da bir topu direğe takıldı. Gel gelelim orta alanı rakibine bıraktılar. Trabzonspor'un top kayıpları karşı atağa dönüşmedi. Üstünlüğünü kabul ettiren bordo mavililere, ilk yarının son dakikasında gelen gol, bu yarının hakkı senindi mesajı olarak sayabiliriz. Eğer tercih hataları yapmasalar, daha farklı bir manzara olabilirdi ilk yarı sonunda.

HAYAL KIRIKLIĞI

Kalan dakikalarda heyecan kayboldu maçta. Birkaç pozisyon dışında bahsi edilecek enstantane yaşatmadı iki takım adına. Ligin ilk mücadelesinde Trabzonspor Kasımpaşa'yı kötü yakalamıştı ve rahat bir galibiyet almıştı evinde. Bugün de ev sahibi için iyi günü değildi. Koita biraz daha dikkatli olsa farklı gelişmeler olacaktı belki ama takımına uydu.

Ersun Yanal baktı ki oyun sıkışık, Medjani'yi tercih etti hemen. Yusuf'u sonra tercih etti. Yani bulduğu boşlukları değerlendirme yerine skoru koruma tercihini yaptı. Böyle maçlarda tek farkı korumak çok kolay değil. Her an bir kaza golü yiyebilirsin.

İki takıma da transfer lazım. Özellikle Trabzonspor'a. N'Doye kaplumbağa gibi resmen. Onazi'nin devamlılığı yok. İlk yarı iyiydi orta sahada mesela. Durica tek başına savaşıyor ceza sahasında. Bence Ersun hoca Castillo'nun Yusuf'u kesmemesi gerektiğini anlamıştır. Pereira konusunda fikrim değişmedi. Tatmin edici değil savunma performansı.


Hayal kırıklığına uğratan ikinci yarıda nasıl kaçar dediğimiz tek pozisyon yok. Kasımpaşa'nın yalancı baskısı yetersiz kaldı doğal olarak. Bordo mavililer tek devrelik oyunuyla aldı üç puanı. Emmanuel Mas'ın kafası geceyi masmavi yaptı. Yalnız bir gün Mustafa Akbaş'ın Trabzonspor'a iki puan kazandıracağı aklımın ucundan geçmezdi. Büyük eleştirilere maruz kalan isim, son saniyede yaptığı hayati dokunuş ile kabusu önledi.

Hiç yorum yok