YAĞMURLU BİR GECE ( GALATASARAY AKHİSAR BELEDİYESPOR )


Karabükspor mağlubiyeti hiç beklenmiyordu camiada. Ama sadece camiada. Reikerink yönetiminde her futbolsever, maç öncesi Galatasaray'ın kesin maç kazanamayacağını tahmin edebilir. Bugün bakıyorum orta alana Selçuk ve Josue. Yedekte bir tane orta saha yok. Tolga bir sakatlandı kendini unutturdu adeta. Oynayanların takım savunmasına faydası sıfır. Gel gelelim kanat bölgesine transfer yapıldı. O da yedek oturuyor. Podolski'yi satmak istiyorlar. Tek santrafor Eren yedek. Hâlâ Podolski oynuyor?! Galatasaray da ne akla iş yapıldığını çözmek güç. Akhisar takımında artık Rodallega yok. Belli ki Vaz Te kazanılmak istenecek.

BEKLENTİ BU

Henüz ilk dakikada, ben bu maçın hâkimi olacağım sinyali veren bir Galatasaray vardı sahada. Özellikle iç sahada topa sahip olan da hep sarı kırmızılılar zaten. Üzerine kalede kurdukları baskıdan yan top şansları bulunca, Konyaspor karşılaşmasında beğendiğim Semih müthiş yükselerek erken açtı kilidi. Aslında çok pas yapan Galatasaray'dan beklenen pozisyon bu değil.


Top rakipteyken inanılmaz derecede telaşlanıyor Galatasaraylı oyuncular. Akhisar takımı çok kreatif olmadığı için tehlike yaratamadı. Ev sahibi hücum bölgesinde çok pas hatası yapıyor. Çünkü birbirlerine çok uzak duruyorlar. Dikkat edin çoğu uzun pas zaten. Konuk takım sarı kırmızılı oyunculara yakın oynasaydı bu kadar rahat olamazlardı. Bazı pozisyonlarda bu örneğimi kanıtladılar. Nitekim yakın olduklarında müthiş organizasyonlarla goller geliyor. Buyurun Bruma'nın golü. Bireysellik var tabi ama pozisyonun gelişmişi harika. Sneijder çok özel bir yıldız. Topu kaybettikten sonra bir defansif orta saha gibi kazanıp on numara servisi onu özetliyor. Galatasaray taraftarının beklentisi bu oyun işte.


Sanırım Bruma sözleşme konusunu kafaya takmış. Henüz ilk yarıda maçın kopmasında başrol ondaydı. Süper golleri son zamanlarda ki eleştirileri bir nebze azaltır belki unutturur.

HEVESLERİNİ ALDILAR

Kalan dakikalarda taraftar yaslandı geriye. Tribünde diledikleri gibi eğlendiler. Galatasaraylı oyuncularda, ilk yarıda çok sevdikleri oyunu oynayamadıkları için, skorun rahatlığıyla o rölanti pas oyununa dönerek heveslerini aldılar. Eleştirmiyorum, tabelada ki skordan sonra yapılır bu paslar. Tek farklı öndeyken veya skor eşitken değil! Bunu vurgulamak istedim.

Yağmurlu bir geceydi Galatasaray için. Yağmur sarı kırmızılı oyuncular tarafından meydana geldi, Akhisar filelerine. Özlemişti taraftarlar bu tabloyu. Baştan sona oyunu domine eden, pozisyon vermeden farklı galibiyete uzanmayı. Bu sezon Türk Telekom Arena’da ki ikinci şovdu oynanan karşılaşma. Akhisar Belediyespor’un durumu iç açıcı değil. Acil toplanıp durum değerlendirmesi yapmalılar. Yoksa ligin sonuna doğru kırmızı bölgede korku yaşayabilirler.

Galatasaray bu sezon şampiyonluğa oynamak istiyorsa transfer işini sezon sonuna bırakmalı. Tekliflere kulaklarını tıkamalılar. Yeni oyuncuya da gerek yok bence. Sakatlar ve cezalılar takıma dâhil olunca, gayet alternatifli bir oyuncu grubu olacak alt yapı hocasının elinde… Kızmayın, doğruya doğru. 

Hiç yorum yok