HAYALLERİ BEDELSİZ BIRAKMAK

 


HAYALLERİ BEDELSİZ BIRAKMAK

 

 

İstanbul ekipleri başta olmak üzere Topraklarımıza Büyük umutlarla Yüklü paralar ödenerek teşrif eden onlarca futbolcu var ki ,zaman ilerledikçe hayal kırıklıklarına dönüşmüşlerdir.

Hoşgeldin’lerin en iyisi ile ülkemize ayak basıp, Havaalanlarında yüzlerce taraftarla karşılanan bu isimler, dönüş yolunda aynı havaalanlarında yalnız güle güleler ile hikayelerini tamamlamışlardır. Birçoğu verilen şansı değerlendirememekle açıklansa da, sakatlıkların gölgesin de kalanlar da olmuştur.

Daniel Gonzalez Guiza

İspanya ligi’nin gol kralı dani Guiza Fenerbahçe’ye imza attığın da Mallorca ekibine 14 milyon Euro ödenmiş oluyordu. Gündemi epey meşgul eden ve hayli ses getiren bu hamlenin, guizanın atacağı goller ile birlikte şahlanacağı düşünülüyordu. Ancak beklenen olmadı. İspanyol golcü’nün kritik işleri ve attığı goller, havaalanından tek başına güle güle demesine engel olamayacaktı. Saç baş yolduran maçlar ve sakatlıklar Guiza’yı çok zor bir serüvene itti. Ve yıllarca unutulamayacak bir yolculuk sona ermiş oldu.

Junichi Inamoto

Türkiye süper liginin ilk Japon futbolcusu Ünvanı’nın sahibi olan İnamoto, istenilenin uzağından dahi geçemedi. “Samuray “ lakabı ile ülkemize ayak basan junichi için çanlar erken çalmaya başlamıştı. Yalnızca 1 sezon Galatasaray formasını terletebilen Japon futbolcu onlarca eleştiri ile karşı karşıya kalmıştı. samuray sadece 1 gol ve 2 asist üretebildi.

 

 

José Joaquín Moreno Verdú (Josico)


 

Luis Aragones'in Fenerbahçe'ye gelişinde önemli rol oynadığı Josico, Villareal kulübünden 1 milyon € bedelle transfer edildi. Genel mana da yedek olmak üzere toplam 21 karşılaşma da görev yapan Josico; önlibero bölgesin de tam olarak hangi görev için de olduğu anlaşılmaz bir halde oynadı. Fenerbahçe taraftarının baş ağrısı nedenlerinden olan tutuk futbolun bir parçası olmanın ötesine geçemeyen Josico, 1 yıl sonra Las Palmas takımına bedelsiz olarak verildi.

 İspanyol Hayal kırıklığının serüveni böylece sona ermiş oldu.

 

Üç büyükler  için ’’ kesenin ağzını açtı’’ deyimini oldukça fazla kullandığımız yıllarda bahsi geçen durumda ki transferlerin hatırı sayılı bir yeri vardı. Saçılan paraların saha da karşılıksız kalması ile sonuçlanan bu Hikayeler Türk futbol yaşamının günah dolu yanlarındandır. Bazıları, Talihsiz transferler çatısı altında düşünebileceğimiz isimler olsalarda, ‘’Görünen köy kılavuz istemez’’ atasözünü bu dönemde çokça duyduk. Futbol kariyerin de nihayete yaklaşan veya sakatlım problemleri ile boğuşan isimler Yüksek bedeller karşılığı futbolumuza katılmış ve mevcut yarayı deşip gitmişlerdir. Analizi bitirmeden önce Beşiktaş’tan da bir isme yer verelim.

Aílton Gonçalves da Silva 

Beşiktaş'a transfer olmadan önce Werder Bremen ve Schalke gibi ekiplerin formasıyla pek çok gol kaydeden  Ailton, İstanbul ekibiyle oynadığı 14 maçta 5 gol atarak hayal kırıklığına neden oldu. Gündeme geldiği konular saha içi performansı olmadı. Fazla kiloları ve formsuzluğu ile akıllarda kalan Ailton Duvara toslayan transferler listesinde Beşiktaş’ın payına düşen isim oldu.

Türk Futbol Camiası için kuşkusuz aynı fikirlerin beyan edildiği hayal kırıklıkları içerisinde Galatasaray’dan  Tobias Linderoth, Trabzonspordan Kiki Musampa gibi onlarca isim daha sayılabilir. Bakalım zaman, Uefa kıskacında ki Ekiplerimize geçmişten ders Almayı Öğretecek mi..

 

 

 

 

Hiç yorum yok