HAKKINI HELAL ET USTA (Alanyaspor Beşiktaş)

 

Gazişehir mağlubiyeti sonrası bay geçeceği hafta, Beşiktaş için Alanyaspor maçına iddialı çıkar yorumunu yapsak, herhalde alay ederlerdi. O durumdan sonra müthiş bir sıçrama yaptı siyah beyazlılar. Lig lideri de üst üste yara aldı yarışta. Birkaç kilit oyuncusundan yoksun çıkmasına rağmen, güçlü rakibinden iyi başladılar maça.

Sezon başında övgüler dizdiğimiz, hızlı pas futbolunu sergileyen Alanyaspor bu maç kendini gösterdi. Uzun zamandır bahsettiğim performanstan uzaklardı. Bu da doğal olarak ya kısır galibiyete ya da puan kayıplarına dönmüştü. Beşiktaş hiç karşılık veremedi rakibine en başta. İlk yarıda tek pozisyon var Ghezzal ile, onu da kalecinin üzerine vurdu. Sonra da basit bir penaltı yaptırarak geri düşürdü takımını. Golden sonra birkaç tane daha tehlikesi vardı ev sahibinin fakat çerçeveyi göremediler.

Maçın hakemi ilginç bir yönetim sergiledi. İki tarafın da sert faullerine müsaade etti, çoğu pozisyonda sarı kartları es geçti. Beşiktaş'ın sağ bekini, sarı kartı olmasına rağmen iki kere net sarı kartlık müdahale etmesine rağmen atmadı ısrarla. Önceki oynanan maç için de aynısını yazmıştım; kafada oynadıkları için işlerini doğru yapmıyorlar! Doğru yapmasalar bile bu işten ekmek yemeye devam ediyorlar. Bu daha ilginç...

Beşiktaş'ın kalan dakikalarda gol için yükleneceği belliydi de Alanyaspor 70. dakikaya kadar doğruları sergileyemedi. Gerideki boşlukları değerlendiremeyen, ilk yarıdaki kaliteli pas alışverişini yapamaz bir halde rakibini karşılamaya çalıştılar. Doğal olarak tempoyu da düşüremediler. Sergen'in hamlelerinin takımı geri götürdüğünü söyleyebilirim. Bir an durağanlaştılar ve Alanyaspor ikinci denemesinde farkı ikiye çıkardı. Sonra ustam dediği Sergen'e uydu Çağdaş hoca. Dakikalar önce oyundan düşen Babacar'ı almadı oyundan, attırdı kendini. Diğer hamlelerle Beşiktaş'ı ortak etti maça. Beşiktaş pozisyonları değerlendiremedi, penaltı golü yetmedi, sonunda çırak yendi. Ustasından helallik aldı. Çağdaş hocanın hakkını teslim edelim lakin abartmayı seven milletimiz kendini çoktan kanıtlamış isimlerle anmasın onu. Daha yolun çok başında. İnşallah önümüzdeki yıllarda kendini uluslararası alanda kanıtlar da yeni genç hocalara örnek olur. 

Hiç yorum yok