3. LİGİN ŞAMPİYONU AFJET AFYONSPOR




Serdar ÜSTÜNTAŞ
                Ovasında açan mor beyaz haşhaş çiçekleri ve kendine has bir şekilde gökyüzüne uzanan bir kale. Afyonkarahisar’ın en önemli iki simgesi, kendisini profesyonel liglerde temsil eden  tek takımının da simgesi olmuştur. Kulüp logosuna baktığımızda Anıtpark önündeki tarihi Utku Anıtı ve arkasından gökyüzüne yükselen kale, bütün bunları kapsayan bir haşhaş ve bütün bu logo resminde ise mor ve beyaz renkler.
                Afyonkarahisar’ın profesyonel futbol liglerindeki tek temsilcisi üstte logosunu anlattığımız Afjet Afyonspor’dur. Afjet Afyonspor 2013 yılında kurulmasına rağmen aslında sadece ismen bu yıl kurulmuştur. Asli tarihine baktığımızda 1967 yılında Afyonspor adıyla kurulmuş ve 2. Lige alınmıştır. 1967-1974 yılları arasında 2. Ligde mücadele etmiştir.  1975 yılında 3. Ligden düşmüş ve kulüp kapatılmıştır. Kulüp 1981 yılında 2. defa kurulmuş ve bu defa adı Yeni Afyonspor olmuştur. 1983 yılında kulüp 2. Lige yükselmiş ve 90’lı yıllarda Nihatlı, Ümit Davalalı yıllarda 2. Ligde şampiyonluğu kıl payı kaçırarak o dönemde Süper Lig trenini kaçırmıştır.  1997 yılında tekrar Afyonspor ismini almış ve profesyonel liglerde yer almaya devam etmiştir. 2003-2004 sezonunda ikinci defa amatöre düşmüş ve kulüp yeniden kapatılmıştır.
                2005 yılında Afyon Şekerspor 3. Lige yükselmiş ve yapılan kongrede ismini Afyonkarahisarspor olarak değiştirmiştir. Böylelikle Afyonspor tekrar profesyonel liglere dönmüştür. Başkanlığına o dönemin milletvekili Mahmut Koçak seçilmiş ve ilk iş olarak stadyum yanına tesisler yapılmıştır. Bu ve bunun birçok doğru iş yapılınca başarı da kaçınılmaz olmuş ve Afyonkarahisarspor 2. Lige çıkmıştır. Şehrin önemli işadamları takıma sahip çıkınca 2012 yılına kadar profesyonel liglerde mücadelesine devam etmiştir. 2012 yılında destekler kesilince amatöre düşen kulüp yine kapanmıştır.
                2013 yılında o dönem Süper Amatörde yer alan Sahipataspor isim değiştirip Afjet Afyonspor ismini almış ve yapılan kongrede başkanlığa halen başkanlığını da yürüten İl Genel Meclisi Başkanı da olan Salih SEL seçilmiştir. Arkasına şehrin gücünü, işadamlarını da alan Salih Başkan kulübü şahlandırmıştır. O sene Bölgesel Amatör’e yükselen kulüp ilk senesinde grubu 2. Bitirmiş ve profesyonel lig fırsatını kaçırmıştır. 2.  Bölgesel Amatör sezonunda sansasyonel transferler yapmış ve Kırgızistan Milli Takımının iki oyuncusu Mirlan Murzaev ve Toma Tabatadze mor beyaz renklere kazandırılmıştır. Sezona fırtına gibi girilmiş ve kısa sürede lider olunmuş ve haftalar öncesinden grup liderliği garantilenmiştir. 3. Lige çıkmak için play offta  Halide Edip Adıvar Spor Kulübünü mağlup eden Afjet Afyonspor 3. Lige merhaba demiştir.
                2016-2017 sezonunda 3. Lig 3.grupta mücadele eden Afjet Afyonspor sezona çok iyi başlamamasına rağmen özellikle Kasım ayından sonra büyük bir gelişim göstermiş ve 10. Hafta aldığı liderliği bir daha bırakmamıştır. Evinde 40 maçın üstünde yenilmezlik serisi yakalamış ve sezonun bitimine 2 hafta kala Sakaryaspor’un 9 puan önünde şampiyonluğu garantilemiştir.
                Yazının başlığında 3. Ligin şampiyonu demiştik ki gerçekten baktığımızda 2016-2017 sezonunda tüm gruplar arasında en fazla puanı toplayan hatta Profesyonel liglerde en fazla puanı toplayan Afjet Afyonspor’dur. Afyok taraftar grubunun ölümüne desteklediği Afjet Afyonspor gerek iç saha maçlarında gerekse deplasman maçlarında kendisini hiç yalnız hissetmemektedir.
                Afjet Afyonspor 3. Ligden 2. Lige yükselmiş ve bundan sonra gerek yönetime gerekse şehre büyük işler düşmektedir. Hedefler gerçekçi şekilde ortaya konmalı ve geçmişte 3 defa amatöre düşmüş bir takım olarak yapılan yanlışlar yapılmamalıdır. Kademeli ve planlı büyümeyi mutlaka Başkan Salih Sel düşünmüştür ve uygulamaktadır. Bunu da 4 senede Süper Amatörden 2. Lige yükselmelerinden anlıyoruz. Kulübün asli hedefi her takımın da olduğu gibi Süper Lig’dir. Şehre düşen en önemli hedef şehir takımını maddi ve manevi olarak desteklemektir. İşadamları da taraftarlar gibi bu işin içinde olursa hedefler kısa zamanda gerçekleşecektir.  
                3. ligin Şampiyonu Afjet Afyonspor’a 2. Ligde başarılar dilerken ülkemize yeni ve yetenekli futbolcular kazandırması temennisinde bulunuyoruz. Son olaraksa Afyok grubunun takım için yazdığı marşla yazımızı noktalıyoruz.
                Mor beyaz arma için düştük yollara
                Hapset artık rakibini sahaya
                At gollerini Afyoklular coşsun
                Şampiyon yine Afyonspor olsun.


                

Hiç yorum yok