REFERANS MAÇI (Çaykur Rizespor Galatasaray)

 


Aslında bu maç Galatasaray için kredi maçıydı, geçen hafta yaşanan yüzünden telafi, affettirme mücadelesine döndü. Neredeyse ilk on birleri sahaya çıkamıyor. Ona rağmen geçen hafta iyi oynayan ama skoru alamayan bir Galatasaray vardı. Ev sahibinde de en golcü Remy izolasyondan yeni çıktığı için yedek kulubesinde başladı. 

Galatasaray için hep derim ya ilk dakikalarda az çok kendilerini belli ederler diye. Onca eksiğe rağmen gayet hareketli, doğru işler gösterdiler. Yalnız Hasan Kartal var olduğundan beri, Rizeli oyuncuların Galatasaray maçı öncesi talimat aldığına inanıyorum. Hiçbir maçta görmediğim kadar sertlik uyguluyorlar ve ihlallerin çoğu doğal değil. Sakatlamaya çalışıyorlar adeta... 

Galatasaray geçen haftadan beri gol sorunu yaşıyor. Bu gol sorununun baş mimarları Feghouli ve Diagne. Ayağına en çok bakılan adamlar bunlar ama en saçma hareketleri de yapan onlar. Net gol pozisyonunda demarke vazıyette topu kontrol edemeyip hatalı pas veren, boş kale dururken yerde duran kaleciye topu nişanlayan adamlar düşünün... Fatih Terim şu on bir ile yine de iyi iş çıkarmış. Rizesporlu oyuncular kontrolsuz hareketlerinin bu sefer cezasını çekti. Önceki seneler gibi olmadı! Galatasaray penaltıdan daha önce almalıydı skoru bu oyunun üzerine. 

Olabilecek en iyi senaryo, erkenden bir gol daha bulup skoru rahatlatmak olurdu, öyle de oldu. Rizesporlu oyuncular Galatasaray'ın pas oyununa çare üretemedi. Atılan gollerin hepsinde organizasyonlar güzeldi ama burada gol en çok Taylan'a yakıştı. Maşallah standart halde muazzam oynuyor her maç. Sezonun en güvenli, en memnun edici performansını gösterdiler. Hani ilerleyen haftalarda biraz kötü görürsek, Rize maçındaki Galatasaray yok bugün diyebiliriz. Hat-trick yapmasına rağmen Diagne'yi beğenmedim. Galatasaray'ın santraforu daha hareketli, daha faydalı olmalı. Ayrıca Feghouli iyice sorun olmaya başladı. Bari Ali Yavuz'un pasını asiste çevirseydi. Bu maçın yıldızı kesinlikle Fatih Terim. Skora aldanıp kadroyu değiştirseydi, belki maç sonu farklı şeyler konuşurduk. İşte bu yüzden dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Bu hafta dört gollü galibiyet alan takım geçen hafta daha farklısını almalıydı. Vardır bir hayrı demiştik, hayrını gördü deneyimli hoca. 

Hiç yorum yok