SERGEN YALÇIN'DAN DERS (Fenerbahçe Beşiktaş)

 

Fenerbahçe'nin sürpriz kadrosuna Beşiktaş daha sürpriz başlangıç yaptı. Haftalar boyu oynattığın Caner yerine Novak'ı, Serdar yerine ne alaka Lemos'u tercih etti merak ediyorum. Sosa yedek kalamaz mı mesela, Mert Hakan'ın iyi performansını seyretmişken. Beşiktaş'ı geçtiğimiz hafta özellikle ilk yarıda övmüştüm. Bu maçta da planlı akıllı hareket eden taraf onlardı. Gollerde çok zorlanmadılar yalnız. Pozisyonlarda stoperlerin eliyle buyur çekmediği kaldı Aboubakar'a. İkinci gol öncesi faul var mı diye sorarsanız nötr kalmak istiyorum. Hakemin bu tür durumlara düdük çalmadığını gördük.

Fenerbahçe yine planını uyguladı, duran top. Bu konuda ligin açık ara en iyisi. Duran toplarda başarılı olamasalar, sanırım 10 puanları eksik olurdu şu an. Beşiktaş savunmasının köşe vuruşunda topa dokunan iki kişiyi aşırı boş bırakmaları, o dakikaya kadar yaptıkları tek hata idi.

Maçın başından sonuna kadar topla oynadığı kadar hakemle de oynadı sarı lacivertli oyuncular. Beşiktaş Larin'in gereksiz hareketine rağmen konsantrasyonunu bozmadı. Eksik kaldıktan sonra farkı yeniden ikiye çıkarmaları bunun net göstergesi. Sonrasında rakibini geride karşılamaları normaldi ama yine acemice bir gol yediler. Savunma zaaflarına serzeniş edemem çünkü sürekli değişiyor o bölgedeki oyuncular.

Sergen hoca resmen, Erol kardeşim bak böyle hocalık yapılır dedi. Nkoudou hamlesi ile maçı kendine getirdi. Sonradan giren diğer oyuncu Nsakala'nın topu tamamlaması da ilginç bir ayrıntı. Diğer yanda Erol Bulut Cisse'yi çıkarıyor, ne vereceği belli olmayan Ademi'yi tercih ediyor. Perotti sakatlanınca Caner'i alıyor, sonra Novak'ı çıkarıp Ferdi'yi alıyor, Caneri geri gönderiyor. Tuhaf tuhaf tercihler. Hani dün gelen teknik adama verseniz kadroyu, tanımıyor dersin ses etmezsin de şimdi nasıl konuşmayalım? 

Hakem tartışmaları boşa çıkmadı maalesef. Acayip derecede dağıldı. Yalnız hakemlik konusunda en büyük ayrıntıyı yazayım; Mert Hakan'ı net şekilde ikinci sarıdan atmadı, atamadı! O Mert Hakan önce boş kaleye topu yuvarlayamadı, ardından dördüncü golü yedirdi. Yani bazen Yaradan bırakmaz yanına. O yüzden hakemden ayrıcalık beklemeyeceksiniz! İki tarafa da fahiş hatalar yapsa da Beşiktaş net şekilde hak etti galibiyeti. En baştan dedik, ikinci takımı çıksa şampiyon olur söylemleri boş! Fenerbahçeliler kendini kandırıyor. Kandıranlara çanak tutuyor. Daha kaç tokat yemeniz lazım bunun farkına varmanız için merak ediyorum.

Hiç yorum yok