KOMEDİSARAY (Galatasaray Kayserispor)

 

Eksiklerin bahane olmayacağı bir takım Galatasaray. Önceki gün Beşiktaş onca eksiğine rağmen çatır çatır oynadı. Sahaya çıkan isimlere bakınca, gayet iyi bir on bir görünüyordu. Sadece performansları durumu belli edecekti.

Galatasaray tempo yapma konusunda tercihen mi böyle yoksa gerçekten yapamıyor mu bilemedim. Kayseri takımı pas yapan Galatasaray'ın gelmesini bekledi, başka hiçbir şey yapmadı! Sadece Lung vardı doğru dürüst işini yapan. Ev sahibi de sürekli pas yaparak boşluk aramaya çalıştı. Top kendilerinde ama aman aman baskı yaratmıyorlar gol için. Beceri konusunda da berbatlardı. Hele Emre Akbaba'nın kaçırdığı akıl durduracak cinsten. Sürekli Lung'un üzerine vurdular topları. İlk yarı sonunda üst üste kurtarışlar sonrası dramatik şekilde çıkmak zorunda kaldı başarılı kaleci. Oyunun hakkı iki farklı önde bitirmekti ama gol vuruşu kalitesi düşük olduğu için gol izleyemedik.

İkinci yarı olan bitene anlam vermek çok zor. Komedi ile dram arasında trajik bir hal oluştu. Sanki sahaya gol atmamak için çıkmış bir takım vardı. Paslarla saha sola topu atıp şut çekmeyi düşünmeyen, boşluk bulursak bir ara topu atarız şansa önümüz boş kalırsa vururuz der gibiydiler. Muğdat sakarlık yapmasa onu da atamayacaklardı. Penaltıdan öne geçmiş bir takım ve karşısında bir kişi eksik rakibi var. Bir oyuncu üç kişinin arasından geçiyor, içeri çevrilen topa şaka gibi bir müdahale, gelişine şuta hareketlenmeyen bir kaleci... İnanın sabotaj gibi! Akıl almaz bir durum. Golü yedikten sonra önünde uzatmalar dahil yirmi dakika var, orta sahada yana pas geriye pas yapıyorlar. Beceriksizlik demek beni tatmin etmiyor. Bir takım böyle bir maçı ancak bilerek kazanamaz. Parasını alamayıp iş yerini zarara uğratan işçiler vardı sanki sahada! 

Açık ve net, Fatih Terim bu oyuncu grubuna zaten güvenmiyor! Eksik falan denmesin hikaye. Penaltıdan sonra galibiyet gelmemesinin tek sebebi, işine, takımına, taraftarına saygısı olmayan bir grup. Özrü yok bunun. Galatasaray bu kadronun %80 civarını dağıtmalı. Müthiş bir revizyon şart! Önce yöneticilerden başlanmalı tabii ki...

Hiç yorum yok