MACERA DOLU (Beşiktaş Başakşehir)


 Milli ara boyunca covid vakaları, sakat ve cezalıları yüzünden çok dert yandı Beşiktaş camiası. Diğer tarafta toparlanmış, şampiyonlar liginde adından söz ettirmiş Başakşehir varken, hiçte görünürdeki gibi bir fark oluşmadı sahada. Topa daha fazla sahip olan, hücum organizasyonları belirgin şekilde daha net olan bir Beşiktaş izledik. İlk yarım saat o üstün oyuna gol de sığdırabilirlerdi ama Larin çok müsait pozisyonda iyi dokunamadı.


Sonrasında Başakşehir dengelemeye çalışsa da Beşiktaş buna izin vermedi. Aboubakar ile ileride tehditkarlığını sürdürdü. Mental açıdan gördüğüm en iyi Beşiktaş'ı seyrettiğimi söyleyebilirim. İlk yarı bitmeden golü bulamasa yazık olurdu siyah beyazlılar adına. Kötü Başakşehir'e de ilaç olurdu gol yemeden içeri girmek. Geçen maç son dakikada galibiyeti getiren Mehmet Topal'ın bu sefer ilk golde adamı Atiba idi, kaçırdı. ikinci gol öncesi de acemice top kaybı yapıp yine Atiba'nın müthiş deparını izledi. Bu adam iki sene önce UEFA listesine yazılmadı düşünün! Muazzam biri gerçekten. Beşiktaş taraftarı ummadığı kadar iyi bir takıma şahit oldu.

İkinci yarı bir reaksiyon bekliyordum elbette. Başlarda Utku'nun kurtarışı maçta diri tuttu takımını. Başakşehir'in çabası devam etse de golü yapacak vuruşu gerçekleştiremediler. Atamayana atarlar durumu böylelikle devreye girmiş oldu. Chadli'nin yedek beklemesi enteresan. Topu ayağına her aldığında tehlike yaratıyor. Gençlerbirliği maçından sonra bugün de iki gol yazan Gulbransen ile beraber sahada olmalarını beklerdim. Yine hamle olarak kullandı onları Okan Buruk.

Yalnız Beşiktaş'ın kötü bir alışkanlığı mı yoksa tesadüf mü bilmem, skor farkı ile öne geçmesine rağmen birden bire aşırı zaaf gösteriyor ve farkı korumayı bırakın üç puanı tehlikeye atıyorlar. Yakın zamanda bir Denizlispor maçı var, ecel terleri dökerek bitirdiler maçı. Bugün yine aynı travma yaşandı. Hani beş dakika daha olsa, üçüncü golü yiyecekler, belki mağlubiyet golü için de vakit kalacak... Bu konuyu ciddi ciddi tartışmalılar.  Üstelik Başakşehir bir kişi eksik vaziyette bunları gerçekleştiriyor. Geçte olsa maçı bırakmamak için var gücüyle savaştılar. Utku güzel işler çıkarmasa, kesinlikle puan ile ayrılacaklardı. Maceranın bitmediği, bol aksiyonlu güzel bir müsabaka olarak akıllarda kalacak. Başakşehir ilk yarıda kaybetti maçı aslında. Yine de iyi bir takım olduklarını kanıtladılar.

Hiç yorum yok