DÜŞÜK KALİTE (Alanyaspor Trabzonspor)

 

Çağdaş Atan'ın hakkını verirken, Alanyaspor'un sezon başında gösterdiği performansı, sadece bu sene ile bağdaştıramayız. Birkaç yıldır kurdukları sistem ile ya iyi oyuncular buldular ya da aldıkları oyuncuların potansiyellerini yakalatıp performanslarını yükseltip eski günlerine kavuşturdular. Kadro mimarisi konusunda müadili oldukları takımlara ders verirler. 

Ev sahibi bizi alıştırdığı gibi başlamadı maça. Trabzonspor'un hücum aksiyonları çok baskındı. Djaniny rakibinin bu durgun başlangıcına cezayı kesebilirdi ama Marafona hem topu tokatladı hem de arkadaşlarını. Net pozisyondan sonra kendine geldi ve maçı dengeledi Alanyasporlu oyuncular. Yine de net pozisyon bulamadılar. Bordo mavili oyuncularda bariz bitiricilik zaafı mevcuttu. Uğurcan birkaç tehlike yaşasa da şanslıydı. Üzerine geldi toplar. Yoksa gafil avlanabilirdi. 

Trabzonspor için yıllardır stoper sorunu çözülemedi yazmaktan yoruldum. Aslında Vitor Hugo gayet iyiydi gole kadar. O pozisyonu kaza saydım. Gollerin kahramanları hep stoperler oldu. İleri uç oyuncularının üretken olamayışı, mücadele gücü yüksek olan maçın kısır geçmesine neden oldu. Siopis'i çok beğendim. Takımını ayakta tutan isimdi.

Bazı takımlar baştan belli eder kendini. İlk on dakika geçince, bir tahmin yürütürsünüz. Alanyaspor çok belli etti beklentilerden uzak olacağını. Trabzonspor'un başında teknik direktör olmadığı için net eleştiri yansıtmıyorum. Yoksa Afobe yedek bekleyecek oyuncu değil. Kaliteden uzak bir doksan dakika oldu. Gol arayışları sürekli yan top ve karambolden ziyade kaldı. Hangisi iki puan kaybetti veya bir puan kazandı diye bir soru sorsanız, net cevap veremem. Reaksiyon açısından konuk takıma daha çok yarar bu karşılaşma.

Hiç yorum yok