DALGALARA KARŞI

 



Spor, yalnızca Fiziksel ve teknik kavramlarla açıklanacak kadar basit veya yeteneklerle tanımlanacak kadar anlaşılır değildir. Spor hayatın tam  da kalbin de bir odaya sahip  olan  ve kendini  bazen Futbol, bazense basketbol gibi farklı nice branşla hissettiren bir Gerçektir.

Engellerin ötesin de yaşayan ve bu uğurda yaşlanan sporcular bizleri hayrete düşürüp tebessüm ettiriyor. Günümüz Sporcusu’nun ahlak anlayışı ve işlerine olan saygı seviyesi  asıl sevgiyi kimlerin Hak ettiğini gösteriyor. Gelin ‘’Adamlık’’ naralarından hayli yorulan bizleri ‘’Gerçek’’ sporcularla tanıştıralım…

Bethany Hamilton

Sörf denince akla gelen ve bir figür haline gelmiş olan Hamilton, henüz 13 yaşın da iken başına gelen köpek balığı saldırısı sonucu sol kolunu kaybetmiş ancak ‘’hedeflerini’’ kaybetmemiş bir sporcu dur. Onu herkesin nazarında kadim kılan şey ise, daha kariyerinin başında peşini bırakmayan handikaplara karşı başarılarını sörf tarihine kazıması olmuştur.

Öyle ya, örnek bir sporcu ve emsal bir birey için sayfalarca yazmak tabi ki yetersiz kalacaktı. Velhasıl Hayatı beyaz perde ye ‘’Soul Surfer’’(Dalgalara Karşı) Filmiyle aktarıldı. Hamilton’un bırakmayışı, tutkusu ve çalışkanlığı sadece sörf branşı ile sınırlanamaz.2013 yılında Adam Dirks ile dünya evine girerek özel yaşamı ile de örnek olmaya devam etti.

Spor kariyerinin geleceği konusun da şans verilmeyen ve engellere takılacağı öngörülen Benthany Hamilton, üst düzey başarılarını bir eş ve anne olarak da Profesyonel bir sporcuya yakışır şekil de sürdürdü.

Hamilton’un, Kadınları sağlıklı yaşam ve hayallerinin peşinden gitmeye teşvik eden "Body&Soul’’ isimli kitabı  Günümüz sporcularına ve ülkemiz sınırların da  yaşayan sporculara bir nasihat niteliğinde.. Dünyanın farklı coğrafyaların da sporcu kimliğine erişememiş ‘’tonlarca’’ insan, Hamilton ve onun gibilerin hikayelerinin bir ucundan tutmalı diye düşünüyorum. Bu kimliğe onlarca engeli geride bırakarak tutunan Gerçek Sporcuları okudukça kazandıkları, isimlerinin önüne geçmiş ve bir külhanbeyi edasıyla var olanların kulaklarına küpe olmasını diliyorum.

Unutmamak gerekir ki, Sporun kalplerde bir odası vardır, ama her sporcuya anahtar verilmez kimileriyse sonsuza kadar giremez…

 

 

Hiç yorum yok