GÜVEN VERMİYORLAR (Sivasspor Galatasaray)

 

Rıza Çalımbay'ın Avrupa maçı öncesi final gibi maç diye işaret ettiği Galatasaray maçı geldi çattı. Maçtan önce de bir sürü şikayet dizdi. Peki; oyuncuları niye savaşa çıkmış gibiydi? Her ikili mücalede el kol kullanarak taban göstererek faul yaptılar. Bunların birkaçında ikinci sarı çıkmadı. Sürekli hakemle kavga ettiler. Kendilerini yere atıp çılgınlar gibi itiraz ettiler... Çok tuhaf bir halleri vardı.

Galatasaray temaslı oyunu sevmeyen bir kadroya sahip. Top ayağında iken de ligin en iyisi belki. Bu kadronun hız yapma potansiyeli de yok. Hal böyle olunca Fatih Terim ona göre bir oyun çiziyor. Aslında maç başında gayet kontrollü ve ne yaptığını bilen bir takım vardı sahada. Hal böyle olunca güzel bir organizasyon ile öne de geçtiler.

Galatasaray zaaflı bir takım. Rakibini maç içerisinde sürekli cesaretlendiren, direnç kazandıran bir yapıları var. İlk yarının sonunda en büyük örnek işte; o dakikaya kadar pozisyon bulamamış rakibine penaltı hediye ettiler. Çoğu kişi penaltı değil dese de Marcao arkadan kolunu rakibinin omzuna koyunca, bu ikramı geri çevirmediler. Suçlu Marcao değil ama! Geride uyuyan oyuncular. Penaltının kaçması maçın kırılma anı.

Galatasaray seviyesindeki bir takım ikinci yarının başında farkı ikiye çıkarınca, bu iş bitti dedirtmeli değil mi? Sarı kırmızılılar dedirtmiyor işte! Fatih Terim yine bekledi oyuncu değişikliği için. Ta ki fark bire inene kadar. Gol geliyorum diye bağırıyordu. Sahadakiler yüklenen rakibini durduramıyor işte neden bekliyor ki? Okan'ın golde hatası vardı ama sonrasında üç puanı elleriyle getirdi. Musleravari kurtarışları ile beraberlik golü olmayacak diye isyan etti resmen arkadaşlarına. Toparlanma niyetleri yoktu yalnız. Sivassporlu oyuncular o kadar bilenmiş ki maçın son düdüğüne kadar yüksek enerji ile savaştılar. Geride oluşan boşlukları değerlendirecek halleri bile yoktu konuk takımın...

Galatasaray böyle devam ederse, taraftarına rahat maç izletmeyecek. Sahadaki oyuncuların duruşu güven vermiyor. Baskıya boyun eğiyor. Öyle bir takım ki 1-0 geri düşse maçı çeviremez diyorsun, 0-2 öne geçse maç daha bitmedi diyorsun... Bu takımın gücü enerjisi bir şekilde yükselmeli. Ne olursa olsun 7 puanlık maçı kazandılar. Milli araya mutlu girecekler. 

Hiç yorum yok