SON ÇIRPINIŞ (Galatasaray Başakşehir)


Milli arada bir takımın başına gelebilecek en kötü şey sakat dönen oyunculardır. Galatasaray beterini yaşadı bu arada. Sakat gelen öyle bir iki hafta değil, sezonu kapatıyor! Zaten bir tane Milli aranın sarı kırmızılılara iyi geldiğini görmedim. Sakat iyileşsin diye bekler başkaları, Galatasaray'da sakat iyileşmiyor hatta çoğalıyor. İki takım da hafta içi çok kritik Avrupa sınavlarına çıkacak. Bir yandan onu da düşünüyorlar.

Galatasaray eksiklerine rağmen gayet diri göründü. Hatta iki tane Babel ile çok net fırsatı var. İkinci kafa vuruşunu bildiğimiz Babel'in gol yapması gerekirdi. Değil ama! Başakşehir topa sahip olmaktan çok hata kollar gibiydi. O hataları yapmaya müsait isimler var ev sahibinde. Ahmet'in yaptığı hatalardan biri Crivelli'nin önüne düştü mesela. Muslera'nın yokluğunda kaledeki Okan bu tehlikeyi önledi. 

Galatasaray'da eksikler var mücadele de var. Lakin gol pozisyonu yaratma konusunda ciddi sıkıntı içindeler. Ayağına bakılan isimler yokları oynuyor çünkü. Belhanda kötüydü kesildi, bu maç sahadaki Feghouli de hayalet gibi! Sorumluluk almıyor! Mariano bana göre şu literatürü bozdu; form da geçici klas da! Adam orta yapamıyor inanılır gibi değil... İki sene önce bu rakibin karşısında tiki taka yaparak önünü açan, ceza sahası dışından müthiş bir gol atıp şampiyonluk meşalesini yakan adamdan bahsediyorum... 

Aslında Galatasaray'ın oynadığı futbola şöyle bir ad verebiliriz; çırpınış! Sahaya yansıyan görüntü bu. Yaratıcılık yok! Top ayağında daha fazla kalıyor, bir düzine köşe vuruşu kullanıyorsun ama tehlike yaratamıyorsun! Çünkü oyuncular inanarak mücadele etmiyor! Plansızca çaba o kadar... Önüne düşerse, büyük hata yaparlarsa belki gol bulurlar. Amatör bir takım gibi oldular! Önceden kalite vardı sahada, şimdi o da yok. Sahadaki kötü oyuncu çıkıyor, yerine girenden ümitleniyorsun, saçma sapan bir hareketle topu kaybediyor, o top gelip ağlarınla buluşuyor. Emre Mor için hiç uğraşmasınlar! Adam olmaz... Bakın Başakşehir'e. Herkes ne yaptığını biliyor. Oyuna sonradan dahil olan Berkay müthiş bir asist yapıyor. Galatasaray takım olamadı bu sene. İçeride bazı oyuncular resmen ihanet derecesinde geziyor sahada. 

İç saha yenilmezlik serisi de böylece bitmiş oldu. Son çırpınıştı... Yenilgiyi hak etti mi? Bence hayır. Reaksiyon gösterecek ruh yok zaten sahadakilerde. Aidiyet duygusu yok yarısında. Kafada bitirenler sahaya çıkmamalı artık! Bir şeyler yapmaya çalışan oyuncular Ömer ve Lemina. Biraz Emre Taşdemir çabaladı. Okan hoca bir hamle ile aldı maçı. Galatasaray'ı ateşe attı. Bu fikstürde, hem moral hem eksiklerle ne yapacaklar merak ediyorum.

Hiç yorum yok