KARA GECE (Yeni Malatyaspor Fenerbahçe)


Ersun Yanal - hücum futbolu. Taraftarı kendisini bu tanımlama ile sevdi. Lakin bugün sahaya çıkan kadroya tepki büyüktü. Bence de elinde daha iyi alternatifler varken, bu kadar defansif çıkması ciddi eleştiri konusu. Santraforun yoksa hücum silahların sahada olsun bari. 

Santraforsuz sahaya çıkması, Fenerbahçe için rakibine sahada ezilecek havası yarattı çoğu kesimde. Takım halinde fizik güçlerini beğendiğim için aynı fikirde değildim. Hafta içi Jahovic takım arkadaşı Guilherme için; "onun kadar yetenekli olsam Real Madrid'in kapısında yatardım" demişti. Ne kem gözlüymüş(!) Bomboş rahat pozisyonda topu nasıl dışarı vurduğuna şahit olduk. Maç boyu yokları oynadı...

Bugün sahada oynayan tek kişi gördüm ilk yarı! Mete Kalkavan bir amaç uğruna çıkmış yeşil çimlere. İlk yarı Fenerbahçe lehine yaptıkları akıl almaz şeyler. Mina'nın Tertemiz golünü iptal ettiler, VAR çağırmadı! Birçok faule kart çıkarmadı. Olmayan fauller yarattı. Gerginliğe sebep verdi ve acayip bir penaltı çaldı Fenerbahçe lehine! Bir hakem bir takım lehine ancak bu kadar düdük çalabilir! Buna kara gece mi diyelim operasyon mu diyelim bilemiyorum...

İlk yarı hakem faciasını bir yana bırakırsak, geri kalan dakikalarda Malatyalı oyuncuları hiç konsatre görmedim. Sürekli tercih ve zamanlama hataları yaptılar. Kademede aksadılar. Hatta Chebake çizgiden top çıkardı. İkinci yarının tek heyecanlandıran pozisyonu bu diyebilirim. Sanki amaçsız bir maç, beraberlik garanti gibi bir halde gözüktüler. Galibiyet azmi yoktu. Fenerbahçe'nin şansları daha netti. Uyku modunda son düdük çaldı.

Açıkcası futbolu kirletmekten başka bir şey ifade etmedi bu doksan dakika. Futbol adına konuşulacak bir durum söz konusu değil. İki teknik heyette korkak yapıları yüzünden gol bulamadı. Ersun Yanal daha korkaktı onu söyleyeyim. Her şeyi geçtim, Mete Kalkavan hala bu ligde maç yönetecek mi? Sezon başından beri Fenerbahçe lehine yapılan hatalar bitecek mi merak ediyorum. Aslında MHK benim hedefim! Bu maç Mete ondan önce Palabıyık, Aydınus vs. bu takıma kart gösteremiyor! O zaman yukarıda var sıkıntı! Ali Koç madem samimi, başkalarının maçları için çıkıp kara gece veya operasyon diye konuşuyordu, bu maçta biz ne izledik açıklasın! 

Hiç yorum yok