İNANILMAZ! ( Galatasaray Akhisarspor )

Galatasaray çok ofansif bir kadro ile çıktı sahaya. İlk dakikalarda Luyindama ve Marcao'nun ara paslarıyla pozisyona girdiler. O derece bir baskı. Konuk takım açık oyunu tercih etti önce. Çok tehlikeli bir şutlarını da Muslera çeldi hatta. Bence erken gol yememek için bunu planlamışlardı. Galatasaraylı oyuncular becerikli olsa ters teperdi! Sonra karşı atak kolladılar.

Galatasaray baskılı görünen ve topa sahip olan taraftı belki ama doğru hareketleri yapma konusunda orta alan oyuncuları çok sıkıntı yaşadı. Emre Akbaba'nın hazır olmadığı çok belli. Orta alanı kontrol edemediler. Mitroglou kilidi açabilirdi en başta fakat kariyerine yakışmayacak şekilde harcadı pozisyonu. Öncesinde Onyekuru da net şansları değerlendirmedi.

Zemin ağırken üzerine maçın zora girmesi stres yaratır tabi. Kağıt üzerinde kolay gibi görünüyordu. Akhisarspor yerleşim konusunda, disiplin anlayışı olarak da müthiş dirayet gösterdiler.

Galatasaraylı oyuncularda büyük konsantre problemi vardı. Sahasına kapanmış, ceza sahasında Çanakkale geçilmezi oynayan rakibine 67. dakikada şut attılar. Birçok orta girişimi sonuçsuz kaldı. 

Böyle bir maç çok zor gelir karşımıza. Dakikalar tükeniyor, ceza sahası çevresinde sürekli paslaşıyor sarı kırmızılar, ara pası veriyor, vuruyor, olmuyor olmuyor... Maç bitti bitecek derken, sahanın yıldızı Lukac akıl almaz bir hata yapıyor, maçın başından beri dökülen Mitroglou alıyor topu ve filelere gönderiyor. Türk Telekom yıkıldı adeta! Kolay mı? Çıkmışsın lig sonuncusu karşısına, bu maç kaç atarım hesabı yapıyorsun, ecel terleri döküp direksiyonu uçurumun kenarında kırıyorsun yola. Gole inanmam 10 saniyemi aldı. Etrafımdakilere gol mü diye sordum. Çok dramatik bir akşam oldu.

Galatasaray artık gelecek sezon planları yapacak yazarken, son saniyede golü bularak yoluna devam etti. Etti de bugünü hiç unutmasınlar. Golden önceki durumu kastediyorum! Yanlışları çok iyi irdeleyip çalışmaları lazım. Sahadaki futbolcular da teknik heyette! Bahane üretilecek bir durum da yoktu. Cuma geldi eyvallah ama sahadaki durumun yorgunluk ile alakası yoktu. Sezon sonu şampiyonluk gelirse, mucizevi golü en tepelerde hatırlarız. Rakiplerini de demoralize etmiştir. Tepeden tırnağa inanılmaz bir maç! Taraftarlar kendine zor gelir herhalde...

Hiç yorum yok