DOYDUK SAĞ OLUN ( Beşiktaş Fenerbahçe )

Beşiktaş'ın kadrosunda pek sürpriz yoktu. Belki Caner Güven değişimi olurdu o kadar. Fenerbahçe tarafına bakarsak, hemen hemen her maç değişken kadro göze çarpıyor. Ofansif tercihler buraya puan ve puanlar için geldiklerini gösteriyordu. Beşiktaş'ın oturmuş bir oyunu var ikinci yarı başlangıcından beri. Fenerbahçe'nin neler yapacağı merak konusuydu. 

Beşiktaş müthiş baskı ile başladı. Fenerbahçeli oyuncular bunu kıramadı. Moses ile topu tutmaya çalıştılar ama çok sürmedi. Şok prese fazla dayanamadılar. Kazanılan serbest vuruş en son Gökhan Gönül ile gole dönüştü ve açılış yapıldı. Serbest vuruş tartışılacak ama! Faulü ilk önce yapan Burak sanki. Beşiktaş'ın özverisi rakibini sersemletti adeta. Hasan Ali'nin yaptırdığı penaltı buna örnek. 

Beşiktaş'ın övgü alacak yanı, top kendisindeyken değil, rakibinde iken. Tatlı sert temaslı oyunu dozunda müthiş uyguladılar. Sarı lacivertlileri oynatmadılar. Bazen bir oyuncunun başında üç kişi belirdi. İlk yarım saat geçtikten sonra biraz rüzgarı azaltmayı başardı konuk takım. Duran toplardan şans aradılar, umdukları gibi olmadı. Dağınık görüntüleri kaybolmadı. Burak Yılmaz fırsatçılığını çok iyi kullanıp güzel bitirdi ve daha ilk yarı bitmeden üç oldu! 

Ersun Yanal'ın ya herro ye merro planı yerle bir oldu ilk yarı. İç sahada önem düzeyi daha düşük maçlarda iki defansif ön libero ile başlayan teknik adam, Beşiktaş derbisine yumuşak oyuncuları tercih ederek intihar etti! Tabii her şey bitmemişti...

İkinci yarı başında Valbuena ve Ayew hamlesi inanılmaz derecede işleri tersine çevirdi. Tıpkı Galatasaray derbisinde olduğu gibi, harika bir reaksiyon gösterdiler. Geri dönüşün en güzel anı, Hasan Ali'nin harika golüydü. Sadık'ın kafa vuruşu faul kokuyor. Rakibine yüklenmesi hakeme faul için yeterli gelmedi mi bilemem. 

Beraberlikten sonra bir oraya bir buraya gitti maç. Burak'ın direkten dönen topu, aynı dakika içerisinde Fenerbahçe'nin kaçan golü. Heyecana doyduk resmen. İkinci yarı Fenerbahçe Beşiktaş'ı sahadan sildi! Derbilere nasıl bir motivasyon ile hazırlanıyorlar merak ediyorum. Gerçekten normal değil! Şu ikinci yarıdaki futbolu Zenit karşısında oynasalar turlayıp gelmişlerdi. Belki iki taraftan biri sevinmedi ama biz futbolseverler olarak futbola doyduk. Maçın gidişatına bakarsak Fenerbahçe tarafı gururlu ayrılıyor ama Beşiktaş üç farklı avantajını koruyamadığı için, gelecek haftalarda bu maçın travmasını yaşayabilir! Rahatlıkla sezonun en iyi maçı oldu diyebilirim.

Hiç yorum yok