SKOR İYİ AMA... ( Kasımpaşa Galatasaray )

Galatasaray'ın kadrosunu görünce herkes şaşırmıştır. Ndiaye kızakta beklerken, Fernando ve Nagatomo kadroda bile değildi. Gerçi Fatih Terim kadroda olmayanlar için rahatsızlıkları olduğunu söyledi ama aklımıza, Hasan Şaş'ın sakatsın sakat hikayesi gelmedi değil. Birkaç maçtır iyi performans göstermiyorlardı. Emre Taşdemir en çok şaşırtan tercih. Ömer daha çok görev yapmıştı. Tercih böyle oldu. Sakatlanana kadar fena değildi.

Galatasaray'ın maç başlangıcı şaşırtmadı sadece. Vallahi billahi ben hayatımda iç saha dış saha bu kadar fark olan bir takım görmedim. Yahu neden bu kadar ürkekler, neden aşırı derecede zaaf gösteriyorlar anlamıyorum. Anlamsız şekilde kale önünde paslaşıp, resmen üzerime gel diyorlar rakibine. Rakibi geliyor ve saçma sapan top kayıpları ile kalede tehlike yaşıyorlar. Trezeguet gördü madeni. Başladı bireysel çabaya, dağıttı savunmayı. Ardından kendi kazandığı serbest vuruşu, Muslera'nın kapattığı köşeden ağlara gönderdi... Muslera sorunu oluştu Galatasaray'da! Acayip pas hataları yapıyor. Geriden oyunu kurarken kendi yarı sahasındaki rakip oyuncuya pas veriyor. İnanılmaz...

Hani derler ya golü yedikten sonra mı aklınız başınıza geldi. Golü yedikten sonra Galatasaray hücum hattında büyük baskı kurdu. İki haftadır, şut çekmiyor diye eleştirilen Belhanda, ceza sahası dışından harika goller atıyor. Üzerine beş dakika sonra nefis bir asist yaptı ve öne geçirdi takımını.

İşler Galatasaray lehine döndü ama hala Diagne kafalarda soru işareti yaratıyor. Kimse pas atmıyor dedik, evet. İyi de kaç tane top geldi, Kasımpaşa'da daha zorlarını gol yaptığı pozisyonların kolaylarını harcıyor sürekli. Vurmadı topa, rakibinin penaltı yaptırmasını bekledi resmen. Yırtıcı, isteyen Diagne'yi göremedik henüz. Eline koluna sahip çıkmazsa, Galatasaray'a faydadan çok zarar verecek! Takım olarak kötü yerlerde top kayıpları yapıyor sarı kırmızılılar. Trezeguet ilk yarının sonunda bir ceza daha kesiyordu, ramak kalmıştı. 

İkinci yarı skor avantajı ile biraz rölanti oyuna döndü ama beklenmedik anda Donk, savunma arkasına kaçan Feghouli'ye öyle güzel bir pas verdi ki Cezayirli oyuncu bunu aynı güzellikte bitirdi. Geride çok açık veren Kasımpaşa, gol sorunu olmayan rakibini durduramamadı, Feghouli hat-trick ile tamamlandı maçı. Kariyerinde bir ilkti bu. 

Bu maç Galatasaray'da Donk ve Selçuk çok iyi mücadele ettiler. Serdar ve Maicon'dan kurtulup Marcao ve Luyindama'ya kavuştukları için şükür namazı kılsın taraftarlar. Maşallah diyeyim. Maç geneline bakarsak, ben Galatasaray'ı beğenmedim. Geri düşüp üç farklı yenmesine rağmen, aşırı pas hatası yapıp aynı oranda pozisyon veriyorlar. Santraforu oyuna hiç sokamıyorlar. Tam takım oyunu oturmadan bu sıkıntılar geçmez. Diagne sürekli geri gelip top alıyor. Rakip savunma ona konsantre olunca gerideki hücumcular boş kalıyor ama bu maç boyu değil ara sıra olmalı. Skor taraftarı mutlu etsin ama bu sorunlar çözülmeden derli toplu takımlar karşısında sürekli sorun yaşanır. Örnek Alanyaspor. 

Hiç yorum yok