Özge Bilgin: ‘’KADIN BASKETBOLUNA YETERİNCE DEĞER VERİLMİYOR’’

 


ORDU İEF AÇI KOLEJİ’NDE FORMA GİYEN GENÇ BASKETBOLCU ÖZGE BİLGİN İLE KEYİFLİ BİR RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTİRDİK.

 

1)Özge Bilgin kimdir?  Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

 

-29.09.1994 Kayseri doğumluyum. 3 kız kardeşiz. Bir ablam ve bir kız kardeşim var. İlkokul ve ortaokulu Şükrü Malaz İlköğretim Okulu’nda okudum. Liseyi Behice Yazgan Kız Lisesi’nde okuduktan sonra Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretmenlik bölümünde eğitim hayatıma devam ediyorum. Basketbola 12 yaşında Ted Kayseri Koleji’nde başladım. Basketbol her zaman benim için bir tutkuydu. Bu yolda ailem her zaman yanımda oldu. Onların desteği olduğu için birçok şeyi daha kolay yapabildim. Basketbol dışında ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi, kitap okumayı ve yeni yerler keşfedip gezmeyi çok seviyorum.

 

2)Sizi keşfeden biri var mıydı?

 

Yaşıtlarımdan her zaman uzun olduğum için beni ilkokul beden eğitimi öğretmenim keşfedip seçmelere götürdü.

 

3)Basketbol sizin için ne ifade ediyor desem?

 

-Daha öncede söylediğim gibi basketbol benim için her zaman tutkuydu. Önceliğim he zaman basketbol oldu. Büyüyünce sürekli basketbol oynamak isterdim. Kendimi sahada hayal ederdim hep ve şimdi basketbol benim işim oldu. En büyük şansım sanırım bu :)

 

‘’KENDİ ŞEHRİNDE OYNAMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU’’

 

4)Kayseri’de doğdunuz, uzun yıllar Kayseri forması terlettiniz. Memleket takımınızdan ayrılırken neler hissettiniz?

 

-Kendi şehrinde oynamak çok güzel bir duygu. Ayrılırken tabi ki içimde bir burukluk oldu. Aile gibiydik ve ben onların ellerinde büyüdüm. Benim için yerleri her zaman ayrı ve özel.

 

5)Kayseri basketbolunuza kişisel olarak neler kattı?

 

-Kayseri’de bayan basketbolunun birçok yıldız oyuncusuyla antrenman yapma ve maça çıkma deneyimi yaşadım benim için güzel bir tecrübeydi. Kayseri’ye basketbolu sevdiren Ayhan Abi ile de çalışmanın ayrıcalığını yaşadım. O yüzden temelinde basketbolu anladığımı düşünüyorum.

 

6)Performansınızı arttırmak için antrenman dışında neler yapıyorsunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz?

 

-Öncelikle yaz tatillerimi verimli geçirmeye çalışıyorum. Çok uzun aralar vermeden sezona hazırlanmaya çalışıyorum. Antrenman yapmayı zaten çok seviyorum. Sezon içerisinde sahaya erken gidip eksiklerime yönelik çalışmalar yapıyorum.

 

7)Ordu İEF Açı Koleji ile kazanmak istediğiniz neler var?

 

-Öncelikle takım arkadaşlığımız çok iyi. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. Alabildiğim en iyi süreyi alıp iyi bir tecrübe kazanmak istiyorum. Takım olarak da sezonu iyi bir şekilde kapatmak istiyoruz.

 

8)Birlikte çalışmayı sevdiğiniz bir hoca var mı?

 

-Uzun süre beraber çalışma fırsatı bulduğum Ayhan Avcı’yla bir daha çalışmak isterim.

 

‘’KADIN BASKETBOLUNA YETERİNCE DEĞER VERİLMİYOR’’

 

9)Türkiye’de kadın basketboluna yeterince değer veriliyor mu sizce? Neler yapılmalı?

 

-Genel olarak zaten basketbol başarıları çok daha fazla olmasına rağmen futbolun gerisinde kalan bir spor. Ülkemizde yaşanan krizden dolayı birçok kadın basketbol kulübü maddi sıkıntılar yaşıyor. Kadın basketboluna gerekli değerin verilmediğini düşünüyorum.

 

10)Basketbol oynamak isteyen gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

 

-Basketbol ciddi fedakarlıklar isteyen bir spor dalı. Çok çalışıp emek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Basketbolu sadece araç değil amaç edinmeliler. Yetenekli olabilirler ama çok çalışmanın her şeyin önüne geçeceğine inanıyorum

 

 

 

11)Sporda Manşet Dergisi’ni  takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

 

-Evet takıp ediyorum. Kadın basketboluna ve kadın basketbolculara verdiğiniz önemden dolayı sizlere teşekkür ederim.

 

Röportaj: Esra Çay

Hiç yorum yok