CUMA SENDROMU (BEŞİKTAŞ TM. AKHİSAR)


Tabiri caizse bizi hasta eden Milli ara bitti sonunda. İnanın son zamanlarda bir hafta değil, bir ay gibi geliyor. Şenol Güneş hoşuma gitmeyen tercihi yaptı yine. Porto maçını düşünerek as oyuncularını yedek soyundurdu. En son Gençlerbirliği maçında yapmıştı bunu. Yine söylüyorum; hafta içi maç var siz bu maç dinlenin demek, oyuncuyu psikolojik olarak tembelliğe itmektir! Oyuncu sonra üç günde bir maç yapıyoruz diyor olası bir başarısızlıkta. Sen oynuyorsan karşındaki takım da oynuyor! Futbolcunun böyle bir bahanesi olmamalı. Basketbolda iki günde bir oynuyorlar. Onlar ne yapsın? Tabii ki oynayan oyuncular da kaliteli ama aşılanan düşünce yanlış. Son zamanlarda Avrupa liginden umudunu kesen Abdullah Avcı da yapıyor bunu. Yanlış buluyorum.

AKHİSAR'A YOK!

Akhisar gömülerek başlamadı oyuna. Gayet planlı ve sakin bir yapıları vardı. Lakin Vodafone Park'ta hem de Beşiktaş ile oynuyorsanız abartmayacaksınız. İlk boşlukta Talisca gibi oyuncu gelir, ya gol yapar ya da penaltıyı alır. Penaltı kaçabilir de Negredo o golü atamıyorsan hangisini atacaksın? Şu 35 gol mevzusu biraz etkiledi galiba onu. Lens’in de çok net fırsatlar harcadığını söylemeliyim.

Gol gelse rahatlayacaklardı ama bu an Beşiktaş'ı olumsuz etkiledi. Quaresma penaltıyı kaçırdı diye Talisca'nın önüne geçti yine, yeniden... Serbest vuruşu da harcadı. Huylu huyundan vazgeçmez. Sürekli Lens ile kanat değiştirdiler ama nafile. Tek kanat işlemedi. Yalnız Serkan Çınar maalesef çok konuşulacak bir duruma imza attı. Medel'in ceza sahasında yaptığı kontrolsüz harekete kayıtsız kaldı. Konuk takıma size penaltı yok dedi yani. Bu gidişle bir hafta sonu bile hakemsiz geçmeyecek. İlk yarının son saniyelerinde de ne hikmetse 15 saniye varken köşe vuruşunu kullandırmadı. Hakemlerimiz gerçekten berbat durumda...

BİR TÜRLÜ OLMADI

İkinci yarıya Lens Babel bekliyordum aslında. Babel biraz geç girdi. İkinci yarının ilk 15 dakikasında güzel pozisyonlar geldi ve burada Babel bitirici olabilirdi. Zaten oyuna girdikten sonra tüm yük üzerine bindi. Quaresma bile kayboldu zaman zaman. Kapanan savunma varken Cenk veya Negredo ne fark eder. Babel gibi Talisca gibi ceza sahası dışında adam eksiltip çerçeveyi görecek oyuncu lazım. Okan hoca Babel’i de özel çalıştırmış belli. Hemen hemen hiç fırsat tanımadılar.

Henrique girdikten sonra ön tarafta hızlı hücum tehdidi yarattı Akhisar aslında. Lakin tuhaf bir an yaşandı ve atıldı oyundan. Uzatmalar dâhil inanılmaz heyecan yaşatan pozisyonlar oldu ama top çerçeveye girmedi bir türlü. Topla oynamada %80 üstünlüğü vardı Beşiktaş’ın. Direk, Lukac, Mustafa Yumlu… İzin vermediler meşin yuvarlağa. Siyah beyazlıların Şenol Güneş ile Cuma sendromu var! Cuma günü kazanamıyorlar gerçekten enteresan.


Ne dedim; ben bu maçı öyle böyle nasıl olsa kazanırım aklıyla yola çıkarsan, kendi seyircinin önünde üzülürsün! Porto maçını düşündün, mevcut sisteminden uzaklaştın. Şimdi o maça düşük moralle çıkacaksın! Fabri’yi unutmadan, bazı pozisyonlarda şans yanındaydı ama Beşiktaş’a bir puanı kazandırdı desem haksız olmam. Larsson’un şutunda ters ayakta harika önledi ve penaltı kurtarışı kadar kıymetliydi bana göre. Maçın adamları kalecilerdi. Lukac ve Fabri müthiş performans gösterdiler. Salı gününe kadar hangi psikoloji ile çalışacaklar merak ediyorum. Son olarak; eğer Lens böyle devam ederse, sezon sonu opsiyonunu kendi cebinden bile karşılatmazlar!

Hiç yorum yok