TUDOR’UN MİLADI DOLDU( BAŞAKŞEHİR GALATASARAY )


Başakşehir’de Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir ve Caicara yoktu. Bu adamlar takımın temel taşları. Fakat ne olursa olsun, Abdullah Avcı öyle bir sistem oturtmuş ki sahada 11 kişi olması yeterli. Hiç sırıtmıyorlar. Bugün böyle büyük bir skor beklemiyordum açıkçası. Yine de Başakşehir’in eksiklerine rağmen kazanacağını düşünüyordum.

Gelelim Galatasaray ve psikopat Tudor’a. Biraz ağır kaçmış olabilir ama son yıllarda gördüğüm en tuhaf teknik adam. Bir şeyler yapıyor deniyor tamam. Keşke biz de anlasak. Bence oyuncular da böylesine maçlar öncesi ne yaptığını anlamıyor. Bu oyuncu topluluğu beş gol yiyecek kadar kötü değil! Neden biliyor musunuz; bu oyuncular Tudor’a rağmen 26 puan topladı! Fenerbahçe maçları, Trabzonspor maçları ve miladı dolduran Başakşehir maçları. Beşiktaş maçı beklenir mi bilmiyorum. Çünkü bugün net şekilde anlaşıldı ki bu adam bu işi beceremeyecek!

Maç 2-1 olduktan sonra hala Eren’i Tolga’yı sahada tutan bir teknik direktör, daha olmamıştır kusura bakmasın! İki haftadır Florya’ya kapanıp bu kadar mı çalışmış? Evet, hala lider bu takım. Tudor devam edecekse antrenör olarak kalabilir ama ‘’ŞU AN’’ teknik direktörlük yapamaz! Psikopat dedim çünkü Bursaspor’a karşı yaptığını Başakşehir’e yapamıyorsa, kafada sorun var demektir. Yapmalıydı demiyorum tabii ki. Bu maçta gidiyordu, fark bire inince ne düşünüyordu acaba? O bir çılgınlıktı ama sahada yanlış giden durumu okuyamıyorsa, TV başında izler gibi izliyorsa, gidip okumayı öğrenecek! Galatasaray bu duruma düşecek bir takım değil ama düşürdüler!

Bu maç bir hadi iki farklı bitse kesinlikle bu kadar sert yazmazdım. Başakşehir ligin en pozitif takımı, tartışmasız! Gel gelelim Tudor yönetiminde Galatasaray Başakşehir’den dört beş yiyiyorsa bu adamda büyük bir problem var demektir! Takıntısı var! Hırvat yüzünden böyle yetenekli ve karakterli bir takıma balon diyorlar. Derler tabi! Karşısındaki her dirençli ve dominant takıma karşı, ülkede yüksek önem arz eden ve gündem olan rakiplerin önünde bu hallere düşersen, bu çatı altında desteğin kalmaz! İşin enteresan tarafı, yaratılan her algı tuttu Galatasaray için. Zor maçları oynamadılar dendi, durum ortada.

Bu saatten sonra aklıselim herhangi bir Galatasaray taraftarına sabır falan diyemezsiniz! Altı altı diye bağırdılar kime ne anlatacaksınız? Hadi Alanyaspor maçı eksiklere rağmen bir şekilde geçildi diyelim. Bir sonraki hafta Vodafone Park’ta aynı duruma düşerse bu takım, o tesislere giremezsiniz! Dursun Özbek yönetiminde iki yıldır cefanın kralını çeken taraftar bu sezon da yaşanacak fiyaskoyu kabullenemez. Acil bir karar alınmalı. Dördüncü yıldızın takıldığı sezon Başakşehir dört atmıştı ve Prandelli gönderilip Hamza Hamzaoğlu gelmişti, ardından üç kupa! Şimdi de boştaki adam belli. Hayat sübliminal mesajı vermiş! Başakşehir FATİH TERİM stadyumu…

Maçtan önce oyuncular kendi arasında toplanmış konsantrasyon konuşması yapmış. İki yan topta uyudular ama? Demek ki hikâye! Bu takım bu tür maçlarda büyük konsantrasyon sorunu yaşıyor. Kimsenin yemediği golleri, kimsenin vermediği pozisyonları, kimsenin yapmadığı hataları yapıyorlarsa, bazı şeyler çok yanlış yürütülüyor demektir! Kaybetmek ne kelime dağıldılar resmen. Vazgeçtiler üçüncü golden sonra. Böyle maçlarda bu derece kırılgan yapıları, taraftarda maç öncesi güvensizliği arttırıyor.


Böyle bir sisteme sahipken Avrupa ligini önemsemeyen Abdullah Avcı’nın alacağı olsun. Demek ki hedefi süper lig. Kırılma maçıydı paramparça yaptı. Başakşehir böyle olduysa en büyük sebebi kendisi. Milli takımdan buraya geri dönmesi kulübün dönüm noktası. Büyük takdiri hak ediyorlar. Herkes biz şampiyon olacağız diyor, Başakşehir’den başka. Bakalım sezon sonu sahada konuşanlar nerede bitirecek.

Hiç yorum yok