FORMANIN HAKKI ( ANTALYASPOR GALATASARAY )


Yönetimden başlayayım mı? Diyorlar ki protesto taraftarın en doğal hakkı. Sorarım o zaman; protestoları ne kadar kale alıyorsunuz diye! İki yıldır istenmiyorsunuz, bırakın o zaman. Lafta da istemiyorlar istifaları, somut tablolarla başarısızlığınızı seriyorlar gözler önüne. Tabi ki otobüs tekmelemek yumruklamak kabul edilemez ama bu duruma kadar söz bitti. İstifaya kulak vermezseniz bu daha başlangıç olur maalesef... Diğer konu, bize söveceğinize sözleşmeleri yapanlara sövün diyor beyefendi! Şuna sövün dediği kişi de Galatasaray için çalıştı. Bu nasıl mesaj? Mevcut yönetim onun başarılarının gölgesini oluşturamamışken... Kendi aldıkları oyuncuları bilmiyormuş gibi, alay ediyor sanki taraftarların aklıyla. Maalesef istifa etmeyeceklermiş. Daha istedikleri kadar düşüremediler galiba kulübü...


Herkes Semih'i sağ bek zannetti fakat üçlü defansın sağında görev yaptı. 3-4-3 mü 3-4-2-1 mi 3-5-2 mi anlamadım doğrusu. Yine enteresan bir diziliş. Tudor keşke sistemini, kendi kurduğu kadro üzerinden deneseydi. Çünkü kadroda üçlü savunmanın kenarında görev yapacak uygunlukta oyuncusu yok. Belki geldiğinden beri istediği sonuçları alamadı ama iki maçta da bariz skora etki eden hakem hatası ve iki tane serbest vuruş golüyle puan ve puanlar kaybettiğini hatırlatırım. Mevcut oyuncuların durumu malum. Yine de savunma yönünden bir şeylerin değiştiğini söyleyebilirim. Sneijder ve De Jong mu? Sakat olduklarına inanmıyorum! Doktorun açıklamasına rağmen! Levent Nazifoğlu Beşiktaş maçından kaynaklı sakatlıklar dedi. De Jong salı günü antrenmandaydı! Bu ne perhiz ne lahana turşusu... Evet Galatasaray kimsenin çiftliği değildi, sayenizde oldu...



NE ALAKA BRUMA !?



Sarı kırmızılı oyuncuların teknik açıdan kötü olduğu söylenemez. Bireysel olarak kötü de diyemem. Ama bir futbolcu yılda 3 milyon Euro kazanıp, üst üste kolay pozisyonda 3 pas hatası yapamaz! Selçuk nasıl bu kadar düştü anlamıyorum. Antalyasporlu oyuncular daha diri bir görüntü verdi baktığımızda. Baskıyı yerinde yapıyorlar. Zaaf göstermediler sarı kırmızılılar gibi. Belki konuk ekip ikinci dakikada öne geçebilirdi Josue uyanık olsaydı. Ama genele bakıyorum, sürekli birbirlerine el kol hareketi yapıyorlar. Sanki el kol hareketi yapan iyi de karşısındaki arkadaşına sitem ediyor.



Sahadaki en diri oyuncu Bruma idi tartışmasız. Takımı adına pozisyon arayan isimdi. Müthiş bir verkaç yaptı Josue ile ve yazdı golü. İyi de o tribünlere hareketinin manası nedir? Daha önce Vodafone Arena ve Adana deplasmanında da yaptı bunları. Demek uyarılmamış ki basit bir sarı kart gördü. Attığı golü gölgeledi genç oyuncu(!) Hakemler bugün de rahat durmayacağını gösterdi. Her maç Galatasaray aleyhine golle sonuçlanan hata yapmasalar olmaz. Önce ilginç şekilde Tudor'u gönderdiler tribüne. Bugüne kadar Karabükspor kulübesinde neler yaptı. Hiç atılmadı. Ali Palabıyık Galatasaray'ın hocalarını tribüne göndermeyi çok seviyor. Eren bu duruma kızmış gibi müthiş bir gol yazdı. Sonra Chedjou iki kere faule maruz kalmasına rağmen, hakemin devam ettirdiği pozisyon gol oldu. Burada Chedjou da masum değil. Klasik hatalarından biri. Lakin faul çalınmalıydı. Devreye 0-2 girmekle 1-2 girmek çok fark eder. İlk yarının son dakikasında, Eren'in ceza sahasındaki pozisyonu da çok konuşulacak.



BU KADAR EYYAM KABUL EDİLEMEZ!



İkinci yarının başı. Eren baskı yapıyor faul çalınıyor. O dakikada Eren'e yapılıyor aynısı devam ediyor oyun ve eşitlik sayısı geliyor. Bakın, Antalyaspor'un arzusunu gölgelemek istemiyorum. Fakat o kadar profesyonelce eyyam yapılıyor ki görmezden gelemem. Göz atın yukarıya, kadar ne kadar futbol konuşabildim. Bu hakemler ne istiyor inanın çözemiyorum. İki takıma baktığımızda istek ve arzusu çok belli olan taraf Antalyaspor. Galatasaraylı oyunculara sürekli geri pas yaptırdılar. Muslera uzun vurup durdu. Gerçi en iyi yaptı şey Galatasaraylı oyuncuların. Ama şunu vurgulamam lazım. Geçen sezon Trabzonspor'a ne yapıldıysa, bu sezon Galatasaray'a yapılıyor aynısı.



Son yarım saat etkisini kaybetti ev sahibi. Galatasaray daha çok topa sahip olan ve gol girişiminde bulunan taraftı. Bruma'nın önce direkten döndü topu ardından savunma hatasını mutlak pozisyonda değerlendiremedi. Linnes ve Garry Rodriguez daha faydalı olurmuş ilk on bir başlasalar. Eksikleri saymam çünkü eşitti her iki takım.



Bruma sorumsuzluğunun cezasını aldı. Galatasaray on kişi kaldı ama inanın son iki sezondur, duruma isyan eden, her türlü olumsuzluğa rağmen ayakta kaldıklarını görmemiştim. Düşünün, her maç gol yediren adam Semih top çıkardı çizgiden! Maçı bitirirdi olmasa. Bruma'nın kırmızı kartı daha çok ateşledi sarı kırmızıları. Garry aldı sazı eline. Elinden geleni yaptı. Serbest vuruşu kazandırdı. Karabükspor maçında olduğu gibi, altın kafa çıktı sahneye. Önce Tudor'u yıkan adam bu sefer Tudor'u sevinçten çıldırttı. Hakem maçın önüne geçemedi bu sefer. Uzun yıllardır, Galatasaray'ın hakemi yendiğini görmemiştim. Bugün sadece Antalyaspor değildi Galatasaray'ın rakibi. Bugün taraftarını mest etmiştir futbolcular ve iki sezondur ilk defa söylüyorum; bu mücadelede formanın hakkını verdiler! Son dakika o gol gelmese yine aynısını söylerdim. Reaksiyonları önemliydi benim için.

Hiç yorum yok