LENS FARKI ( ALANYASPOR FENERBAHÇE )


Fenerbahçe son zamanlarda öyle bir hale geldi ki maç öncesi kesin kazanır düşüncesinden, bu maçı kazanamaz tahminini yaptırıyor artık. Rakibi kim olursa olsun. Bu camia için çok kötü bir durum. Advocaat her maç farklı arayışlar içinde. Gerçi taraftarlar kim oynuyor oynamıyor derdinde değil. Yalnız Kjaer’in yokluğu herkesten çok hissedilir Fenerbahçe’de. Alanyaspor konusunda akla gelen ilk isim kaleci Haydar şüphesiz. Büyük maçlarda harika işler çıkaran bir kaleci. Bu maça kadar… İleride de bir Vagner Love tecrübesi var.

DAHA 15. DAKİKADA
Sarı lacivertliler ilk düdükten itibaren, rakip yarı alanda baskı yapmayı planlamış. Lakin karşılarında çok atlet bir takım olduğunu unutmuşlar veya düşünmemişler. Hem baskıyı iyi yapamadılar hem de Candelas’ın karşı atağı ilk tehdit oldu. Bunu fark edip ilk dakikaları kontrollü oynayacaklarına planlarını devam ettirdiler. Sonra ne mi oldu? O bahsettiğim atletler Fenerbahçe savunmasını darmadağın etti. Daha ne oluyoruz demeden 1-0 geride başladılar adeta. Fenerbahçe orta sahası, Alanyaspor’un ne paslaşmalarını ne de ataklarını engelleyebildi. Daha 15. dakikadan çıkarken, ev sahibi tribünleri üç üç diye tempo tuttu. Ben Fenerbahçe’nin hiç bu duruma düştüğünü görmemiştim.

Alanyaspor’u müthiş hazırlanmış ve bilenmiş gördüm en başta. Yoksa bu seviyedeki bir takım kolay kolay gösteremez bu reaksiyonu. İki farklı önde olsalar bile, karşılarında büyük takım olduğunu, rakibinde büyük oyuncular bulunduğunu biliyorlar.  Lens gibi! Kötü oyuna ve skora rağmen, resmen diriltti takımını. İlk golü forma attı sarı lacivertlilerde. Ev sahibi heyecanına yenildi. Övdüğüm Haydar’ın hatasını unutmayalım. Beraberlik golünü Fenerbahçe takımı attı. Formaya yakışır bir gol. İki yetmedi üçü de buldular ama iptal edildi gol. Eğer Mehmet Topal müdahale ettiyse ofsayt. Etmediyse yan hakemin hatası. Son yılların en ilginç ilk yarısı oldu diyebilirim. Aslında şunu sormam lazım; eğer Alanyaspor iki farklı öne geçmeseydi, Fenerbahçe iki gol atabilir miydi?

UYUYAN DEV

Üç üç diye bağırdılar. Bu tezahürat kendi takımlarını yok etti adeta. İlk yarım saati izleyip bıraksa bir futbolsever, Fenerbahçe en az iki tane daha gol görür kalesinde derdi. İlk yarım saatten sonrasına yetişse, Fenerbahçe bu takımdan nasıl iki gol yedi der. Böyle bir 90 dakika.

Lens öylesine bir karakter koydu ki ortaya, uyuyan devi tek başına uyandırdı. Maçın başından itibaren, bir tane olumlu iş yapmamış Ozan asist yaptı. Aatıf’ın vuruş kalitesi de muazzam. Galibiyet golü, yükünü hafifletti sarı lacivertlilerin. Yalnız manasız işler yaptı Advocaat. Fernandao Van Persie değişikliğinin manası nedir? Van Persie girene kadar, Alanyaspor o bölgede hiç rahat değildi. Hollandalı girince savunmadan oyun bile kurdular. İkincisi Ozan Volkan Şen değişikliği. Zaten öndesin. Ozan ne kadar kötü olursa olsun, Mehmet’in partnerini almamalıydı oyundan. İlk dakikalarda gösterdiği performansın yarısını sahaya yansıtsalar, bu hamlelerin cezasını çok kolay keserdi ev sahibi.


Sahaya ayak basanların içerisinde tek gerçek vardı; Jeremain Lens. Lens Alanyaspor’da olsaydı 5-0 biterdi. Fenerbahçe’de ve 2-0 dan 2-3 oldu maç. Çok büyük oyuncu. Sunderland belli ki kıymetini bilememiş. Ne olursa olsun, Alanyaspor’un sahadan o başlangıcın ardından neden kaybolduğunu merak ediyorum. Normal bir başlangıç ve normal bir tükeniş değil bu. Saffet Susic oyuncularını sorgulayacaktır. Hakemin genelini konuşmayacağım…

Hiç yorum yok