TÜM ZAMANLARIN EN SEMPATİK HAKEMİ




Benim yaşlarımda iseniz sizin hakem efsaneniz PİERLUİGİ Collina’dır.Gelecek nesilin en büyük şanssızlığı onun gibi bir hakemi görememiş olmaları olacak.1960 doğumlu Collina özellikle 90 ‘lı yıllar ve 2000’li yılların başında Dünya futbolunun en önemli hakemi hatta  Dünya futbolunun en ‘’GÜVENİLİR’’ ismiydi.Pierluigi Collina’yı bu denli sevmemizin baş nedeni ; Türk milli takımına ve Türk takımlarımıza uğurlu gelmesiydi.Unutulmaz 2002 Dünya Kupası’nda Türkiye-G.Kore 3.lük mücadelesinin hakemi Pierluigi Collina’ydı.Ama aslolan sahadaki duruşu ve en önemlisi dürüstlüğüydü..

NEDEN KEL KALDI?

Collina’nın en dikkat çeken durumu kel olmasıydı. Collina bunu kendi yazdığı kitabında şu cümlelerle anlatmıştı;
Bende tüy dökülmesi hastalığı var. 24 yaşımda kellik başladı. Geri dönülemez bir hal aldığında saçlarımı kazıttım" diyerek şimdiki halini tanımlayan ünlü hakem, hastalığıyla ilgili yaşadıklarını ise şöyle anlatıyor "Hastalıktan sonra çıktığım ilk karşılaşmada 5 bin kişi önündeydim ve gergindim. Muhtemelen bazıları benim görüntümün insanları rahatsız edeceğini düşünüyordu ama halkın tepkisi çok normal oldu. Yaptıkları şey hakemin saçlarının uzunluğuna bakmak yerine karşılaşmayı izlemek oldu. Saçımı kazıttığım o günden bugüne bir sürü şampuansız duş yaptım. Birçok aileden mektup alıyorum. Kellik sorunu olan çocukların aileleri, bana teşekkür ediyor. Beni görmeden önce çocukları şapkasız sokağa çıkmazken, beni izleyince şapkasız çıkmaya başlamışlar. Aileler, 'Sana teşekkür ederiz. Kelliğin utanılacak bir şey olmadığını çocuklarımıza öğrettin' diyorlar." Demişti.Collina’nın bu hastalığına rağmen özellikle kadınlar tarafından çekici bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim.Collina’nın uluslararası kariyerine Türkiye-Fransa Ordu milli Takımları arasında oynana maçta başlaması da belki de onun Türkiye’ye olan sempatisinin nedenlerinden biriydi.Collina’nın kariyerindeki en büyük başarıları ;
Collina, 1996 Olimpiyat Oyunları, 1999UEFA Şampiyonlar Ligi, 2002 FIFA Dünya Kupası ve 2004 UEFA Kupası finallerinde düdük çaldı.
Collina 1988 yılında hakemlik hayatına başlamış,1991-225 arası Serie a ,1995-2005 arası ise FİFA hakemi olarak dünya futboluna adını altın harflerle yazdırmıştır.
Collina annesini ölümü sonrası ani bir kararla  hakemliği bırakmıştır.İtalyan hakem birçok duayen isme göre tüm zamanların en iyi hakemidir.Collina halen UEFA Hakem Komitesi Başkanlık görevini yürütmektedir.. Kim bilir belki bir gün yeni bir Collina daha gelir.Biz onu hep fiziksel görünümü ve dürüstlüğü ile hatırlayacağız.


Hiç yorum yok