Murat Altun Yazdı:GELECEĞE DÖNÜŞ ( BEŞİKTAŞ – BENFİCA )


Öncelikle işitme engelliler için tribünlerde farkındalık yaratan taraftarlara değinmek istiyorum. Bu harika organizasyonu yerine getirirken, sadece Benfica taraftarının sesi çıkıyordu. Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler. Bundan böyle, diğer tribün gruplarına da örnek olurlar. Kadroları görünce Şenol Güneş’in seçimlerine içerledim doğrusu. Adanaspor karşılaşmasında sol bek olarak kullandığı Andreas Beck’i, Benfica önünde yine orada tercih etmemeliydi. Adriano’yu geride Cenk’i açıkta beklerdim. Ligde sırıtmadı diye Benfica gibi üst düzey takımla kadrosunu bir tutmamalıydı.

BAŞTAN BELLİYDİ

Benfica karşılaşmanın 20. Dakikası gibi başladı adeta. Diri görüntüleri, topla rakip alana hareketlenmeleri, baskıları muazzam. Yalnız Aboubakar’ın attığı golde ofsayt bayrağından şüpheliyim. Hemen arkasından hatalar zinciri ve gol. Yediğimiz ikinci golde de Fabri’nin bariz hatası oldu. İlk golde zamanlama hatası, ikinci golde de çok önde durması ama Samedo’nun vuruşu da müthişti maalesef.

Nasıl başladıysa öyle devam etti Portekiz temsilcisi. Gençlik ateşini dindiremedik. Atak çabalarımız sürekli kenar bindirmeleri oldu. Özellikle Quaresma’nın zararlı davranışlarından vazgeçmesi lazım! Yanına sokulan arkadaşına çoğu zaman pas vermiyor. Oyunu tek kişilik şova dönüştürme peşinde. Tolgay’ın birkaç çabasından da sonuç alamadık. Rakibimiz hiç durmadı. Daha doğrusu temsilcimiz durduramadı…

Yediğimiz gol içler acısı. Ceza sahasına bir orta geliyor, üç kere direkten dönüyor, dördüncü topa da rakip vuruyor. Bunun izahı yok! Defans nerede? Şu dört toptan birine dokunamayacak kadar nasıl izlerler anlamıyorum. Bu gol gelmese ikinci yarıya dinç çıkabilirdik. Benfica gibi genç ve yetenekli bir ekibe karşı 0-3 gibi farklı skordan geri gelmek mucizeye yakın bir durum.

GEÇ KALDIK

Şenol hoca farklı geri düştükten sonra yanlışlarından döndü. Benfica kadar rakip kaleye yaklaştık ama bazı anlaşmazlıklar ve gecikmeler, kalede etkili olmamızı engelledi. Kalemizde başka gol şansları da veriyorduk ama Cenk’in harika volesi hareketlendirdi bizi. Bu golden sonra top göstermedik Benfica’ya. Gel gelelim onlar kadar kale önünde becerikli ve şanslı değildik.

Üç farka rağmen vazgeçmeyen kara kartal bahsettiğim gibi mucizeyi gerçekleştirdi. İnanılmaz bir karakter ortaya koydular. Özellikle penaltıdan sonra beraberlik golünü hissetmeyen yoktu. Sağlı sollu ataklarımız, zaman zaman bizi kızdıran Quaresma’nın harika rabonasının ardından Aboubakar girdi araya ve çılgına çevirdi bizi. Beşiktaş ilk yarı Türk futbolunun Avrupa’ya yansıyan eski hali gibiydi, ikinci yarı adeta zamanımıza döndüler, ama ne dönüş! Nefes kesti bu 90 dakika.

Beşiktaş Benfica’ya unutamayacağı bir şampiyonlar ligi sezonu yaşattı. Portekiz de kendi oyuncuları 25 metreden 90+3 te avladı. Bugün de kendi vatandaşları Quaresma 1 gol 2 asist ile kabus oldu onlara. Gerek yediğimiz gol olsun, gerek inanılmaz geri dönüşümüz, Türk futbol tarihinin Avrupa kupalarında unutulmazlar arasında yerini aldı.


Artık şartlar ne olursa olsun Dinamo Kiev’i mağlup etmemiz lazım ki bu geri dönüşün anlamı olsun. Şenol hocanın da maceraları bugün itibariyle son bulur diye düşünüyorum. Vodafone Arena da henüz bileğini kimse bükmedi Beşiktaş’ın. Bu karşılaşma, rakiplerine biraz daha gözdağı vermiştir.

Hiç yorum yok