Murat Altun Yazdı:YENİLMEZLER ( BEŞİKTAŞ - BAŞAKŞEHİR )


Bu sezonun en iyi futbol oynayan artı sonucu çok merak edilen derbi geldi çattı. Çünkü iki takımında mağlubiyeti yoktu. Lig başından beri, liderligi en çok ilgilendiren maç. Şenol Güneş Benfica maçına çıkması gereken kadro ile sahadaydı. Bahsettiğim maçta özellikle ikinci yarı müthiş bir efor sarf ettiler. Başakşehir'in bunu değerlendirip değerlendiremeyeceği merak konusuydu.

DERSLİK KARŞI ATAK

Konuk takım çok hızlı başladı ve Beşiktaş kalesi önüne çok sayıda adamla gittiler. İlk başta ne kadar hareketli olsalarda, kaleyi tehdit edemediler. Sonrasında, 10. dakikada Mehmet Batdal'ın boş kaleye topu Beck'e nişanlaması kritik bir andı. Bu gol olsa, yorgun kartalların işi daha zora girecekti. Nitekim gol sinyaliymiş bu!

Başakşehir'de Cengiz'in attığı gol çok güzel fakat Beşiktaşlı oyuncular neden bu kadar geride boşluk verdi, emniyeti bıraktı onu anlayamadım. Daha 20. dakika üstelik. Kaleye ilk geldikleri pozisyon. Hakkı verilmeli; topu ilk kazandıkları anda, büyük soğuk kanlılıkla ceza sahasından pasla çıkıp karşı atak başlatmaları takdire şayan.

KENDİNDE MİSİN FABRİ?

Emre'nin sakatlanıp oyundan çıkması, maçın geri kalan bölümü için çok önemli bir unsur. Maestro gibi yönetiyor takımını. Unutmadan; Fabri'nin tuhaf hareketleri başına büyük iş açacak bir gün! Kalbe zarar. Aşırı özgüven bela olur. Hele hele kaleciysen. Geriye açtığı top az daha kaleye giriyordu. Önceki sınavlarda, kafasının üzerinden geçen toplar kaleyi bulmamıştı hatırlarsanız. Çok ciddi uyarı istiyor riskli hareketleri. Bugün Beck'te iyi değildi yalnız. Mehmet Batdal becerikli olsa, Başakşehir üç farklı önde girerdi soyunma odasına.

ALIŞTIRDILAR

Orta sahada istenilen oyunu kuramayan Şenol hocadan Tolgay hamlesi geldi. Bekledikleri gole de kendi adlarına çok güzel dakikada kavuştular. Bu gol Mehmet'in kaçırdığı golleri getirdi akıllara. Başakşehir takımı gol için saldıran ev sahibini çok tehdit edemedi. Organizasyon sıkıntısı kesinlikle Emre'nin oyundan çıkmasından kaynaklanıyor.

Beşiktaş takımı, rakibi kim olursa olsun, skor ne durumda olursa olsun, geri döner hissi veriyor. Galatasaray ve hafta içi Benfica önünde de net şekilde gördük bunu. Lakin bu mücadelede hem şanslılardı, hem de rakibi haddinden çok beceriksizlik yaptı gol pozisyonlarında. Visca mesela.

Mahmut'un attığı golde çok polemik olacak. Oğuzhan'ın koluna bir teması var ama kendini atmadığını söyleyemem. Yalnız Cüneyt Çakır için eyyamdan bahsedilirse, Quaresma'ya göstermediği sarı kart! Bunlar miğde bulandırıyor. Net görüntü hakem tarafından doğru karar görmeyince, futbol dışı konuşmalar oluyor ne yazık ki.

Yenilmezler bir birini üzmediler. Başakşehir'in cömertliği skoru belirledi. Demek ki devre arasına kadar küçük puan farklarıyla en az dört takım ortak olacak. Başakşehir karşısında, hafta içi yaptığı tempoya rağmen ikinci yarı sarf ettiği efor muazzam Beşiktaş'ın. Sakatlarını unutmayalım. Bana sorarsanız Başakşehir galibiyeti daha çok hak eden taraftı.

Hiç yorum yok