Murat Altun Yazdı:İNANMAMIŞLAR ( FENERBAHÇE – GALATASARAY )


Milli maç arasından beri konuşulan, kafada oynanan derbi geldi sonunda. Milli ara ivme kazanmış Fenerbahçe aleyhine, Galatasaray lehine oldu bana göre. Son maçlarda aldıkları skorlar ve içinde bulundukları havayı kast ederek belirtiyorum. İki teknik adam da sağlamcı tercihler yaptılar. Yalnız Galatasaray’ın kadrosunun maça 2,5 saat kala açıklanması büyük acemilik. Nitekim Fenerbahçe’nin kadrosu bir saat kala açıklandı. Böylesine büyük bir maç öncesi, rakibine 1,5 saat düşünme fırsatı veriyorsun. Belki Advocaat, rakibinin kadrosuna göre Aatıf ve Emenike ile başlamadı! Zaten takımın duvarı Mehmet Topal ve hücum botu Lens’ten yoksunlar. Ne olursa olsun Aatıf’a haksızlık edilmiş.

BASİT HATALAR

Derbinin en büyük kuralı ayakta kalmaktır. Hem fizik hem psikolojik açıdan. Galatasaray 17 yıl boyunca bu kuralı uygulamadı diye kazanamıyor zaten. Gel gelelim hepsini kaybetmiş havası yaratılıyor ki bu yıllar arasında, en önemli karşılaşmada kaybetmeyerek tarihi başarı kazanmışlardı Kadıköy’de.  Dünya derbisi dediğimiz maçı sadece Lig tv yayınlıyor. Birbirimizi yemekten dışarıya kendimizi fark ettiremez olduk. Şaşırılacak bir şey değil aslında…

Fenerbahçe topa daha çok sahip olan taraf olarak başladı. Tam tersi bekleniyordu yalnız. Galatasaraylı oyuncuların verdiği kırılgan görüntünün cezasını kesemedi Volkan Şen. Hakan’ın müdahalesi de can alıcıydı. Dakikalar ilerledikçe, Galatasaray topun sahibi olarak tempoyu istediği seviyeye çekti. Fakat özellikle top kendilerindeyken yaşadıkları anlaşmazlıklar hücumlarda büyük olumsuzluktu.

Hakan Balta ve Serdar Aziz çok sağlam bir görüntü verdi tandemde. İlk yarının sonuna kadar rüyada gibi geçen oyunda, Carole ve defansın kaybolmasıyla, onları uykudan uyandıran Van Persie oldu. Carole sol tarafı kapatamadı. Kendi yarı sahasında sadece top bende kalsın mantığıyla, kaleye gitmeyen bir takıma bu gol müstahaktır kusura bakmayın. Fenerbahçe bu sezonun, bence iç sahadaki en kötü ilk yarı performansını göstermesine rağmen, Galatasaray sadece Bruma’nın cılız şutuyla Volkan’ı görüyorsa, kazanmaktan puandan bahsetmek hayalciliğin ötesine geçmez.

OYNAMAYI ÖĞRETİYORLAR

Fenerbahçe’nin kadrosu nasıl olursa olsun, eksiği de olsa fark etmez, yönetim konseyi Galatasaray derbisini nasıl oynaması gerektiğini harfi harfine öğretiyor. Teknik taktik ile hiç alakası yok. Oyunculara dikkat edin, rakibi ile nerede nasıl münakaşa girdikleri, hırsları, arzuları profesyonelce terapi gördüklerinin göstergesi. Neden psikolojik üstünlük diyorlar; çünkü oyuncuları motive etme konusunda Aziz Yıldırım ve yardımcılarının üzerine yok. Galatasaray galibiyeti onlar için şampiyonluk gibi!

Karşılaşmadan önce Dursun Özbek, sucuklu ekmeğini ısırmadan önce ‘İnanmayan otobüse binmesin!’ demişti! İyi de futbolcular niye bindi o otobüse? Sahada bir tane inanan futbolcu görmedim ben. Fenerbahçe’nin reaksiyonlarına gram karşılık veremediler. Serdar Aziz güzel oyununu bir hareketle berbat etti. Belki de takımının puan umutlarını çöpe attı. Gerçi o penaltı olmasa, yine bir şey olacağı yoktu konuk takımdan.


Fenerbahçe'nin bu galibiyetle moralleri iyice tavan yaptı. Asıl merak edilen, bugünden itibaren Galatasaray’ın ne yapacağı. Son dört karşılaşmada üç mağlubiyet kabul edilemez! Karabükspor karşılaşmasından beri, bir maçta bile iyi oynamayan takımın derbi mağlubiyeti çok normal. Bugün en az suçlu Reikerink bana göre. Sahadaki oyuncuların isyan ettiğini görmedim. Fenerbahçe klasik Kadıköy oyunu ile kazanmayı başardı. Lige çok kötü başlangıç yapıp Galatasaray’ı puan sıralamasında geride bırakmaları, Fenerbahçe adına güzel bir geri dönüş. Bu arada; iddiayı Van Persie kazandı.

Hiç yorum yok