GERİ DÖNDÜLER ( GALATASARAY – ANTALYASPOR )


Karşılaşma öncesi, Antalyaspor’un Galatasaray ile bu zamana kadar oynadığı istatistikler konuşuluyordu şahit olduysanız. Yalnız hiçbir Antalya maçı, Galatasaray için bu kadar önemli olmamıştı. Bir gün önce doğum gününü kutlayan camia, bugün ise TT Arena’da 100. Karşılaşmasına çıkıyor. Hafta başından beri çağrılarda bulunan yönetim ve kenetlenen taraftarı görünce, aklıma gündüze kalan Juventus karşılaşmadı geldi. Gerçekten böyle bir hava vardı insanlarda. Tek farkı zeminin düzgünlüğü. Diğer tarafta tam 6 karşılaşma boyunca bozulmayan bir kadro var ortada. Böyle bir istikrar hiçbir süper lig kulübünde yok. Sabri yerine Cavanda bekleniyordu ama Reikerink bozmadı ki memnun sanırım. Oda 450. karşılaşmasına çıktı bugün itibariyle.
DÜNYADA KİMSEYE OLMAZ!
Müthiş paslaşmalarla başladı Galatasaray. Bu anlamda ligin en iyisi. Ama baskıyı olumlu yapamadıkları aşikâr. Kaleye isabet konusunda sıkıntıları mevcut. Top sende olabilir ama gol girişimlerin pozitif olmazsa, sadece görüntü verirsiniz izleyenlere. İlk 15 dakika tamda bu haldeydi ev sahibi. Taraftar hop oturdu hop kalktı ama kaleciden dönen tek top bile yok!
Gerçekten Galatasaray'da oturmuş bir zaaf var. Dünyada bu oyun anlayışıyla oynayan hiçbir takım, kalesine geldiği ilk atakta böyle gol yemez! Savunma oyuncularının duruşu, geçtiğimiz sezonu hatırlattı gerçekten. Dikkatsizlik hat safhada. Golden sonra da Galatasaray konuk ekibin istediği gibi oynadı. Gol için geliyorlar ama golü atacak doğru hamleleri yapamıyorlar.
SERBEST VURUŞA KADAR
Devre arasında 'şampiyon olmak istiyor musunuz? sorusu soruldu kesin. Ama oyuncular bu soruya cevap olacak özveriyi pek gösteremediler. Ta ki sıra 'maestro'ya gerene kadar. O meşhur serbest vuruş gollerinden biriyle hayat verdi. Oyunuyla da 'Selçuk geri döndü' dedirttirdi izleyenlere. Geri dönen diğer isim, sosyal medya fenomeni Lukas Podolski. Attığı gollerle, günün ziyan olmasını önledi diyebilirim.

Reikerink ilk defa oyuna müdahalelerde bekleneni verdi. Demek ki, kulübede Messi’ye ihtiyaç yokmuş! Lafım meclisten dışarı. Benim düşündüğüm; acaba serbest vuruş golü gelmese, Galatasaray maçı çevirebilir miydi? Bu sefer Podolski’nin zarları düşeş geldi. Bir dahaki sefere gelmeyebilir! O yüzden, sarı kırmızılıların serbest vuruş golüne kadar neleri doğru yapamadıklarını iyi çalışması gerekir. Bir de Bruma konusu var. Belli ki sol kanat dışında görev yapamıyor. Sağ kanatta sırıtıyor. Neyin ısrarı bu anlamadım. Nitekim geçti sola ve yaptı asistini. Son olarak; sırıtan oyuncularda ısrar edilmemesi gerektiğini umarım anlamışlardır… 

Hiç yorum yok