ALKIŞLAYIN ( OSMANLISPOR – FENERBAHÇE )


Bizi Avrupa'da temsil eden iki ekibimizin mücadelesinde, üst düzey mücadele beklemedim aslında. İki takımda aşırı efor sarf ettiler hafta içi. Özellikle sarı lacivertliler sezonun en hareketli maçını geride bıraktı Feyenoord karşısında. Sonunda bekler değişti. İsmail zorunlu olsa da Şener'in fazla beklediğini düşünüyorum. Lens'in sakatlığı moralleri biraz bozmuştur. Müthiş katkı veriyordu gollerde.
ŞOK BAŞLANGIÇ
Osmanlıspor karşılaşmalara bu akşam olduğu gibi pek baskılı başlamazdı. Onların en büyük silahı, yarı alanında kazandığı toplarla rakibi hızlı oyuncuları ile çaresiz bırakmak. Ama Fenerbahçe'ye karşı şok bir başlangıç yaptılar. Penaltıdan önce direkten dönen topta mevcut. Bu dakikalardan sonra, zaten zor olan maç iki katına çıktı sarı lacivertliler adına.
Fenerbahçe'de eskiye nazaran gelişme var. Hırs ve ruh yok düşünceleri hâkimdi ama artık çaba gösteriyorlar. Yeterli midir, tam değil. Özellikle takım savunmasında noksanları olduğunu düşünmüyorum. Baştaki hızlı başlangıç, maçın gidişatını etkilediği gibi, şaşırttı konuk ekibi. Osmanlıspor yakalandığı karşı ataklarda, geride bıraktığı örnekleri sergileyemedi katılırsanız. Yoksa farkı açmaları içten değildi.
BAKALIM KİM TARİHE GEÇECEK
Van Persie değişikliğinde çoğu kişi rahatsız olmuştur. Attığı gole takılmıyorum. Bırakın da boş kaleye kafa vurabilsin... Sonradan oyuna giren Alper'i daha önce beklerdim. Bu akşam gündeme gelmesi gereken bir onu var. Bir kaleci zamana oynadığında, ikinci sarı kartı ne zaman görecek? Eğer bu kural doğru uygulansaydı, Karcemarskas'ın 59. dakikada atılması lazımdı!
Volkan Şen'in gösterdiği çaba gerçekten muazzam. O kadar çok depar atıyor ki maçı tamamlayacak enerjisi kalmıyor. Özverisi kötü performans gösteren takım arkadaşlarını utandıracak düzeyde.

Bu akşam iki takımı da ayakta alkışlamak gerekir. Tempoyu hiç düşürmediler. Puan ve puanlar için müthiş savaş verdiler. Yalnız kulübeden gelen taze kanlar hiç etki etmedi takımlarına. Hangi takım kaybetse yazık olurdu. Fenerbahçe şampiyonluk adayı, Osmanlıspor Avrupa kupaları hedefinde olsa da bu 90 dakikada herhangi bir takıma iki puan kaybetti diyemeyeceğim. Galibiyete yakın taraf yoktu. Yalnız Osmanlıspor forveti Diabaté biraz becerikli olsaydı, bu akşam Fenerbahçe’nin mağlubiyeti konuşulurdu. Maçın yıldızı Volkan Şen, kırılma anlarının ismi Diabaté idi.

Hiç yorum yok