ADALET ( ÇAYKUR RİZESPOR – BEŞİKTAŞ )


Cumartesi - Pazar tartışmaları ile geldi Çaykur Rizespor maçı. Şenol Güneş'e elbet hak veriyorum ama 'yetişirsek oynarız' ile biraz abarttılar kabul ederseniz. Geniş kadroya sahip sonuçta. Hücumda Atiba-Oğuzhan, Sosa ve Mario Gomez denkleminin bozulması, fazlasıyla hissediliyor. Rahatsız olduğum konu kaleci tercihiydi. Bakın; her mevki değişir, kaleci değişmez! Kalenin rotasyonu olmaz. En büyük sorunu burada yaşarsınız sonra. Şenol hoca Fabri'de karar kılmış görünüyor.
DUR VE VUR ANLAYIŞI
Şampiyonlar ligi dönüşü, evinde son dört maçını kaybetmeyen bir takımın karşısına çıktı siyah beyazlılar. Rize takımı güçlü rakibinin karşısında defansif bir görüntü verdi. Beşiktaş için, yaratıcı oyuncularından yoksun şekilde kilidi açmak hiç kolay değil. Bununla beraber pas hatalarından doğan karşı ataklarda, büyük tehlikeler atlattılar.
Beşiktaş rakibinin istediği gibi başladı ama ev sahibi umduğu fırsatları bulup bir bir harcadı. Büründüğü anlayışı doğru kullanamadılar. Konuk ekibin gol bulma adına emniyeti bu denli bırakması bana göre hataydı. Acele işin sonunu herkes biliyor.
TEK KALE
Çaykur Rizespor'un gol bulma düşüncesi olmadı hiç. Sanki 90. dakikada puanı koruyan bir takım izledik maç boyu. Kweuke oyuna girdikten sonra zaman zaman rahatlattı takımını. Eğer siyah beyazlı oyuncular biraz daha dikkatli olsaydı, son 20 dakikaya kadar işi bitirirdi. Özellikle Aboubakar. Yalnız ben olsam, Quaresma yerine Kerim'i tercih ederdim. Geçen sezon bu deplasmanda, sürpriz şekilde başlayıp galibiyetin mimarı olduğunu hatırlatırım.
Kesinlikle bahaneye yer yok. Özellikle ikinci yarı, 30 metrede oynanan oyun ve yakalanan fırsatlara baktığımızda, birini üç direğin arasından geçiremiyorsanız, hatayı kendinizde arayacaksınız! Rize takımının anlayışındaki bir takım puanı hak etmiyor kusura bakmasınlar. İşte o puanı hak etmediğini, Adriano'nun unutulmayacak şutu belirledi. Beşiktaş'ın kazandığı iki puanda şanstı! O şut kaleyi bulmasa, neden böyle oldu diye konuşulacaktı. 90+3'e kadar yapılamayanlar, Milli maç arasında gündemi meşgul etmeli.
Bir topun ne kadar önemli olduğunu 90+ da anladık. Eğer Çaykur Rize karşı atağında, şut çekmeye mecali kalmamış Oğulcan topu korner bayrağına doğru sürseydi, belki o şekilde bitecekti maç. Beşiktaş adına Caner topu aldıktan sonra, geri dönüp meziyetlerini sergilemeseydi, Adriano’nun şutu konuşulmayacaktı. Cesaret ve Adalet kazandı diyorum…  

Hiç yorum yok