OLMAYANLAR

 






                                                  OLMAYANLAR

Türk Futbolu her yeni yüze, efsane bir futbolcunun veliahtı yakıştırması yapma konusunda nam salmıştır. Genç futbolcuların belli yakıştırmalar ve yüklenen sorumluluğun gölgesinde kalma riski hep göz ardı edilir. Ancak konuya sadece bu açıdan bakmayacağız.  Bir yıldıza dönüşeceği varsayılırken, Futbolcu karadeliğine doğru ivmelenen nice oyuncu sayabilir ve konuşabiliriz. Aslında tam da bunu yapacağız, mevzu bahis : ‘’Olmayanlar’’

Okan Koç

Kendi Jenerasyonu düşünüldüğünde, potansiyeli en yüksek isimler arasında yer almıştır. Bu durum sadece Türkiye sınırları için değil, Avrupa arenasında da iyi yerlere geleceği öngörülmüştür. Beşiktaş’a olaylı transferi ve kişisel hataları onu ‘’olmayanlar’’ listesine ekleyen unsurlar oldu, dönemin Ronaldo’lu, Quaresma’lı ümit milli Portekiz takımını yenen kadronun parlayanlarından olmuştu. Velhasıl Belki de Bir Tuncay kaybetmiştik..

Serdar Özkan

Bir kariyer nasıl olurda böyle evrilir? Sorusunu soracağınız bir isimden bahsedeceğim. Biraz klişe olabilir ancak Arda Turan’a çalım atmayı öğreten adam denebilir. Henüz 16 yaşında Beşiktaş’ın Şampiyonlar ligi kadrosunda yer almış ve otoriteler tarafından ‘’Bu çocuk olur’’ denmiştir. Ancak durum öyle olmamış Serdar Anadolu da gezinen bir futbolcuya evirilmiştir. Liverpool’a İstanbul’da attığı gol ile hatırlanacağını söyleyebiliriz.

Bojan Krkic 

Sadece bizim ‘’Olmayanlarımız’’ yok, İspanyol Devi Barcelona alt yapılı Bojan da İspanyollar için bir hayal kırıklığı.. Barcelona alt yapısı la masia'nın büyük hayallerle A takıma sürdüğü krkic, beklenen patlamayı yapamadı. Önce Roma’ya satılan bojan. Barcelona’nın onu gözden çıkarması ve satışına izin vermesinin Ardından gezen futbolcular kervanına katıldı. Bojan, Yeni Messi lakabını alıp gözden kayboldu..

Patlama yapamayan isimler listesi oldukça kabarık. Bahsi geçen futbolcular yeni jenerasyon için ders mahiyetinde olacaktır. Milli takımımız için ‘’çok başarılı bir nesil yakaladık’’ dediğimiz bu dönemde manidar bir yazıyı okuduğunuzu düşünmekteyim.

Umarım Yeni yüzler sadece başarıdan başarıya koşarlar..


Batuhan Çakmakçı

Hiç yorum yok