RAHAT DEĞİLİM (Türkiye Moldova)

 

İlk iki maç 4 oyuncu elemek için deneme yaptı Şenol hoca burada bir sıkıntı yok. Lakin bu maçta as kadro ile çıktık da İtalya maçının provası Moldova ile olur mu Allah aşkına? Diğer rakiplerimiz Galler ve İsviçre. Gel gelelim hazırlık maçlarımız kardeş Azerbaycan ve Gine... Bu seçimleri prova sayamam, ancak takvim oluşsun diye seçilmiş rakipler diyebilirim.

Kadromuzda zayıf halka olarak sol beki görüyorum. Umut Meraş umarım çok sırıtmaz. Bu bölgede Halil Akbunar'ın denenip sonra kadrodan çıkarılması da hayli adaletsizlik. Skora en çok katkı veren yerli oyuncuya bir zahmet yer açacaktınız! 

Görüyorum ki İtalya kadrosunun en hazır oyuncusu Uğurcan. Çünkü Moldova'ya özellikle ilk yarı gol fırsatları verdik ve harika refleksler gösterdi. Maalesef rakip kalede aynı reaksiyonu göremedik. Yusuf'un zekice pasında Burak'ın net şansı ve Merih'in müsait pozisyonda atamadığı goller dışında hücum gücümüzü gösteremedik. Futbolseverler doğal olarak, Moldova'ya karşı böyle olan takım İtalya'ya karşı nasıl oynayacak hissiyatına kapılmıştır. 

Hücumun kötü olmasının sebebi, kanat bölgesinde oyuncu tercihleri. Orada görev yapan Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman'ın asıl mevkileri değil orası. Kimya tutmuyor. Cengiz tutuk olduğu için tercih böyle yapıldı, acaba Kerem bir patlama yapar mı diye düşünmedim değil. Hakan gibi bir oyuncu varken yedek bırakmayı tercih etmemesini tabii ki destekliyorum. Lakin doğru kurguyu bulamadıktan sonra yıldızların bir anlamı kalmaz. Ozan ve Okay topu ileri taşıma ve yaratıcılık noktasında sorun yaşıyor. Bu yüzden ikinci yarı Yusuf'u Okay'ın yanına çekip Hakan'ı Burak'ın arkasında görevlendirdi. O da enfes bir asist ile kaleye cehpeden yakın olması gerektiğini kanıtladı. Ozan sahada kalmalıydı Okay yerine. Oyunun iki yönünü oynayabildiği için. Bana göre Ozan Yusuf önü Hakan ideal bu kadro için. Olmadı Taylan da iki yönlü görev yapabiliyor. Ozan ile beraber çift yönlü iki oyuncu ile bambaşka bir orta sahaya kavuşabiliriz. İleri uç mevkilerde deneme yapmak gerekirken, Çağlar Kaan değişikliğinin sebebi sakatlık değilse anlamsızdı. Zeki Mert Müldür değişimi olsa anlarım. Keza Burak Halil. Kenan Kerem... 

İlla ki İtalya maçının havası başka olacak. Konsantrasyon seviyesi yükselecek. Lakin Şenol Güneş'in elindeki jenerasyonu doğru kullanıp kullanamayacağı konusunda ne yazık ki endişelerim var! Şu gün bile resmi maçlar için hamleleri inşa edemeyen bir durum söz konusu. Bu bir turnuva. Anlık reaksiyonlarla maçları çözmek için çareler gerekebilir. Şenol Güneş bunları hazırladı mı? Oyun içi tıkanmalar yaşanırsa, elindeki isimlerle fark yaratma adına plan yaptı mı? İlk maç çok çok kritik! Çünkü şu an milli takımdan Hollanda ve Norveç maçlarının havasını soluyamıyorum. Maçlarda göremedik, umarım kalan günlerde rahatsız olduğumuz durumlar gözlerden uzak şekilde çalışılır, yolları bulunur. Yoksa verilen görüntü yüzünden endişeliyim...

Hiç yorum yok