SADECE SKOR (BEŞİKTAŞ ÇAYKUR RİZESPOR)


Genk faciası sonrası kağıt üzerinde iyi bir rakip buldu karşısında siyah beyazlılar. İki takımda da önemli eksikler vardı. Hafta içi Türk futbolu için acı bir ders aldık aslında. Genk takımı bizim takımlarımızdan kat kat düşük bütçe ile sahaya öyle bir futbol yansıttı ki Beşiktaş'ı sıradan bir takım haline döndürdü. Başımızı da döndürdüler açıkçası. Sistem öğrenmeliyiz sistem! 

Beşiktaş uzun zamandır ilk dakikalarda baskısının meyvesini alamamıştı. Özür mahiyetinde çıktılar bugün bir nebze. Quaresma'nın isteği, kabiliyeti sayesinde ilk gol oluştu ama Mustafa'dan da hiç beklenmedik ve estetik bir vuruş geldi. Bu golden sonra da Rizesporlu Orhan çok gereksiz ve dengesiz bir faul yaparak eksik bıraktı takımını.

Tamam çözüldü Rize derken, pas yapmaya, prese, ileri çıkmaya başladılar. Buna izin veren ev sahibi tabii ki. Organize olamadılar, hücum hattına top taşıyamadılar hatta topa daha çok sahip olan konuk takımdı. İkinci gole kadar Beşiktaş kötü haline büründü. Devreye Mustafa'nın golüyle girmesi asıl rahatlatan gelişme oldu.

Nitekim ikinci yarının başında Rizespor golü buldu. İkinci golün önemi anlaşıldı burada. Yalnız golde faul var gibi. Sonrasında bir iki dakika kendine gelemedi Beşiktaş. Bu anlarda beraberlik golü gelebilirdi. Penaltı pozisyonu benim nezdimde tartışılır. Wagner Love düşerken ayağına müdahale ediyor ilk pozisyon temiz. Vermese neden vermedi demezdim. Günün başarılı ismi Gökhan izin vermedi gole. Yalnız Bülent Yıldırım'ın verdiği ikinci sarı kart tam ego olayı. Kaçan penaltıya şükreden Saadane'nin hareketini üzerine alınıp attı adamı... Beşiktaş taraftarı günlerdir Namoğlu istifa yazıp duruyor. Bu hafta yazmazlar artık...

Çaykur Rizespor'un skora rağmen mücadelesini takdir ediyorum. O kadar olumsuzluğa rağmen ayakta kalmaya çalıştılar. Bu maç 90 dakika 11/11 devam etse, böyle rahat bitiremezdi Beşiktaş. Belki kazanamazlardı! Kusura bakmasınlar Quaresma haricinde fark yaratan kimse yoktu. Dört gole de direkt katkısı var. Bu adam Başakşehir maçında yalnız bırakacak takımını. Dediğim gibi skor yanıltmasın. Beşiktaş'ı gelecek hafta konuşuruz. 

Hiç yorum yok