Canberk Cevit: Hedefim Euroleague




-Geçen seneden başlamak istiyorum. Türk Telekom forması altında bir sezon geçirdin. Bu sezonu nasıl değerlendirirsin?
Öncelikle geç kurulmamıza rağmen gayet başarılı olduk diyebilirim. Federasyon kupasını istediğimiz gibi geçirmesek de sezona iyi bir başlangıç yapıp hedefimiz olan play offlara kalmayı başardık. Saha dışında takım içindeki iletişimin iyi olması da hedefimize ulaşmamızda bize çok yardımcı oldu.
-Yine geçen sezona dönecek olursa Türk Telekom’da az kişi ile çok büyük tempo yakalayarak maçları tamamlıyordunuz. Çok yüksek tempoyla oynuyordunuz. Rotasyonu az kişiye paylaştırıp yüksek tempo ile oynamak size ne getirdi? Sizden ne götürdü?
Rotasyonun az olmasının bize getirisi olarak sahadaki her oyuncunun yüksek tempoyla oynamamıza bağlı olarak fazla pozisyon bulması ve herhangi sakatlık sakatlık veya hastalık dönüşünde bir an önce form bulabiliyor olması diyebilirim. Bize kötü yanları, bizim tempomuzda bütün maçı oynayabilen diğer rakiplere karşı maç sonlarında yorgunluk faktörünün hücumda ve bizi aşağı çekmesi en büyük dezavantajımızdı. Böyle çok önemli maçlarımızı kaybettik. 
-Afyon Belediye’ye gelme sürecini anlatabilir misin? Bu takıma gelmende ne etkili oldu?
Buraya gelmemde en etkili olan şey çok önemli bir hedefi olmasıydı. Çok önemli oyunculardan kurulu bir takımız. Sezon başında bana da böyle bir teklif gelince bu hedefin bir parçası olmak istedim.
-Afyon Belediye ile birlikte bu sezonki hedefiniz ne?
Tek hedefimiz Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselmek.
-Güzel, ateşli bir taraftarınız var. Onlara söylemek istediğin bir şeyler var mı?
Bizi her maç yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Bir hedefimiz var ve bu hedefe yönelmek -için desteklerine ihtiyacımız var. Her maç için desteklerinin artarak devam etmesini bekliyoruz.
-Bu sezon bir şehir takımında, Afyon’da oynuyorsun. Geçen sezon Telekom’da oynadın. Telekom bir proje takımı. Sen gelecekte proje takımında mı yoksa şehir takımında mı rol almak istersin?
Şehir takımında oynamak güzel bir duygu. Bir şehri temsil ettiğimiz için bütün şehirde yansımalar çok güzel oluyor; ama proje takımlarında da yer almayı her zaman isterim.
-Genç bir oyuncusun. İleride hedeflerini bizlere açıklar mısın?
İlerisi için hedefim Euroleague’de oynamak.  Bu hem çocukluk hayalim hem de en büyük hedefim. Bunun için de her gün fazladan çalışıp hedefime ulaşmaya çabalıyorum.
-Birlikte oynadığın oyunculardan bir beş kurmanı istesek kimleri yazarsın?
Barış Ermiş, J’Covan Brown, Serhat Çetin, Cevher Özer, Ermal Kuqo
-Sporda Manşet dergisini takip ediyor musun? Bizlere öneri ve görüşlerin neler?
Dergiyi online olarak takip ediyorum. İyi gidiyorsunuz. Dergi hayatınızda başarılı olmanız dileklerimle.
Röportaj: Cevat Şahin Tezcan/ Sporda Manşet


Hiç yorum yok