Cesaret: Bülent Korkmaz




Bir Konu Bir Konuk -1-
Konu: Cesaret
Konuk: Bülent Korkmaz


Bir konu bir konuk yazı dizime başlarken ilk konunun cesaret olması gerektiğini düşünüp cesaret denilince akla ilk gelen sporcu kim diyerek çevremde araştırmalara başladım. Aldığım cevaplar beni bir isme yöneltti o isim de tabi ki: Bülent Korkmaz.
Takvimler 24 Kasım 1968’i gösterirken Malatya’da Osman ve Nevin Korkmaz çiftinin ikinci çocukları Bülent dünyaya geldi. O tarihlerde Bülent Korkmaz’ın Türk futbolunda kalıcı izler bırakacağından habersiz ailesinin ikinci evladı olması mutluluğu dört bir yanı sarmıştı.
Bülent Korkmaz, gençlik çağlarına girmeye başladığı sıralarda Galatasaray’ın alt yapısı Ahmet Keskinkılıç ve Salih Bulgurlu’ya emanetti. Bu iki futbol adamı adını Galatasaray’ın tarihine altın harflerle yazdıracak olan Bülent Korkmaz’ı Galatasaray alt yapısına kazandırdılar.
Bülent Korkmaz 16 yaşındayken Galatasaray genç takımıyla Almanya’da bir turnuvaya katılır ve Galatasaray, bu turnuvadan ikinci olarak ayrılır. Bülent Korkmaz’ın performansı ilgi çekmiş olacak ki turnuva sonunda Leverkusen ekibi Bülent Korkmaz’ı takımına kazandırabilmek için Galatasaray’ın kapısını çalar.
Futbol kariyerine ön libero olarak başlayan Bülent Korkmaz, Feldkamp’ın göreve gelmesiyle beraber stoper mevkiinde oynamaya başladı.
Yıl 1991 olduğunda A Milli takımın kapıları Bülent Korkmaz için açılıyordu. 23 yaşındaki Bülent Korkmaz, aynı yıl Sepp Piontek’in başında olduğu milli takıma çağrılmayı başarmıştı. Yugoslavya maçı ile açılan perde 2006 yılında Dünya Kupası elemeleriyle kapandı.
Ve yıl 2000. Galatasaray, Türk futbol tarihinde önemli izler bırakan bir kupayı müzesine getiriyor. UEFA şampiyonluğu. Dümende büyük kaptan Bülent Korkmaz var.
Hırsıyla, azmiyle, kararlılığıyla ve en önemlisi cesaretiyle Bülent Korkmaz 2004-2005 sezonunda aktif futbol hayatına son verip teknik direktörlüğe başlamak için kolları sıvar.
Bülent Korkmaz denilince sizin de aklınıza ilk olarak Arsenal maçındaki fotoğrafı gelmiyor mu? Benim aklıma ilk olarak o fotoğraf geliyor.
Galatasaray’da başlayıp Galatasaray’da biten, 613 maçlık efsane serüven…
A Milli Takımla çıkılan 102 maç. Bu kadar hırsa ve azme rağmen kariyerde görülen sadece beş kırmızı kart..
Bir Bülent Korkmaz geçti…

Müslim Akil AVCİ
*Sporda Manşet Dergisi 42. Sayısından alınmıştır.

Hiç yorum yok