Bertan Baştan: Güzel Bir Organizasyon



Başarılı basketbolcu Bertan Baştan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik:


-Basketbola nasıl başladın, nasıl keşfedildin?
Basketbola 12 yaşımda Denizli’de başladım. Bir yıl Denizli’de oynadıktan sonra Banvit’in seçmelerine gittim. Seçildiğim halde Denizli’de ki kulübün maddi sıkıntılar çekmesi sonucu Banvit’e gidemedim. Karşıyaka’da ki ilk antrenörüm olan Okan Kılıç beni Denizli’de buldu ve kulübe çağırdı. 2 yıl beraber çalıştık. Kendisi basketbolcu olmamda en çok katkısı olanların başında gelir.
Gençler Ligi hakkında ne düşünüyorsun?
Güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Keşke bizim zamanımıza da denk gelseydi fakat Türkiye şampiyonu olduğumuz için daha da mutluyum. Deplasmanlı lig Türkiye Şampiyonluğu yolunda bizi daha çok zorlardı. Bu yüzden güzel bir proje olacağını düşünüyorum.
-Karşıyaka’da A takıma yükselme serüveninden bahseder misin?
Şampiyon olduktan sonra milli takıma çağırıldım. Böylece güzel bir serüven başladı. A takımdan da yöneticiler tarafından sözleşme imzalamak istendiği bana iletildi. A takım antrenmanlarına çıkmak, orada bulunmak güzel bir tecrübe. Bu antrenmanlarla birlikte daha özgüvenli oynamaya da başladım.
-Konya Selçuklu Belediyesi olarak bu sezon TBL’de hedefiniz ne?
Hedefimizi play-off a girmek olarak belirledik. Şu an da ligde iyi bir form grafiği yakaladık. Oyuncular olarak hedefe odaklandık. Play-off a en iyi sıradan girmek istiyoruz.
-En çok keyif alarak çalıştığın koç kim?
En çok zevk aldığım antrenör diye ayıramam çünkü bütün antrenörlerin bende emeği çok. Hepsinin üzerimde çok katkısı var. Bu yüzden bütün antrenörler benim için aynı değerde.
-Kariyerin boyunca birlikte oynadığın oyunculardan ilk beş kurmanı istesek bu beşe kimleri yazarsın? (içinde sende olacaksın)
Arca Tülüoğlu
Fran Pilepic
Bertan Baştan
İzzet Türkyılmaz
Egemen Güven
-İdolun kim?
Nikola Kalinic.
-TB2L’de geçen sene en başarılı genç oyuncular arasında gösterildin. Bu nasıl oldu?
Şampiyon olmamızın ve en başarılı genç oyuncular arasında gösterilmemin nedeni hem takımca hem de ayrı olarak çok çalışmaktı. Sabah akşam özel idman yapıyordum. Bunun da emeğini orda bir şekilde aldım. Milli takımda şampiyona aralık ayında çok yoğun bir tempo oldu.

-Fiziksel antrenmanı mı yoksa taktiksel antrenmanı mı tercih edersin?
Fiziksel antrenman daha çok hoşuma gidiyor diyebilirim çünkü halter yapma tarzı bireysel çalışmaları daha çok seviyorum. Fiziksel idmanlar sonucunda yaptıklarımın karşılığını aldığımda geliştiğimi hissediyorum. Oyun tarzımda daha çok sert ve fiziksel müdahaleye açık olduğundan fitness tarzı fiziksel antrenmanları daha çok yapmak istiyorum.
-Sporda Manşet dergisini takip ediyor musun? Görüş ve önerilerin nelerdir?
Elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Böyle arkadaşların ülkemize spor anlayışını yayması ve sporu yükseltmesi için elinden geleni yapacağını düşünüyorum.

Röportaj: Cevat Şahin Tezcan / Sporda Manşet


Hiç yorum yok