BU OYUN YETMEZ! (BEŞİKTAŞ ALANYASPOR)


Şenol Güneş Lens'e daha fazla sabır göstermeyeceğini anlamış olduk. Telafisi olmayan haftalara girildi ve acaba yapar mı bugün bekleneni verir mi lüksü yok artık. Girdikten sonra da nedenini anladık zaten. Nitekim hücum hattı tercihlerini beğenmedim. Talisca ne olursa olsun kanatta başlamaz! Bakın, Negredo kanat oynar Talisca oynamaz o derece.

Talisca'nın işi kaleyi karşıdan görüp vurmak. Ondan Quaresma gibi orta yapmasını beklemek hata olur. Muazzam bir gol attı. Bunu nasıl yaptı? Kanattan içeri kat ederek açısını buldu. Bu maç ilk defa orta özelliği olmayan hücumcularla oynadı siyah beyazlılar. Babel keza aynı şekilde. Zaten Talisca ve Babel'e o şut şansını önünü bomboş bırakarak verirseniz geçmiş olsun. Onları kapatabilen rakipte puan alabiliyor. Beşiktaş'ın son zamanlardaki özeti.

Mesut Bakkal zaten ilk yarı çıldırdı. Emre Akbaba Alanya hücumlarını katletti resmen. Beşiktaş taraftarı onun hakkında müteşekkir olmuştur. Savunmanın solu boştu desem yeri. Gökhan Gönül bulduğu fırsatları etkili kullansa iki gol ya da iki asist yapabilirdi.

Beşiktaş her maç Talisca ve Babel'in ayağına bakıyor. Talisca o şut fırsatını bulmasa, belki de maçı çok zora sokacaklardı. Beşiktaş taraftarı arkasına yaslanıp maç izlemeyi özledi. Kağıt üzerinde kadro hep övgü alıyor ama oyun tatmin edici değil. Gençlerbirliği maçının kopyası yaşandı ama bu maç çerçeveyi pek tehdit edemedi Alanyaspor. 

Beşiktaş'ı Alanyaspor karşısında taraftarı savundu. İnanın bu futbol ile deplasmanda bir puan bile zordu. Taraftarı büyük güç sağlıyor. Resmen top çalıp önde pres yapıyorlar. Hücumlarda konsantreyi çok iyi bozuyorlar. Bu maç siyah beyazlılar gol yemediyse bunu savunma oyuncuları veya Fabri'ye değil tribünlere borçlular. Hani fikstüre bakıp şu maç kolay bu zor diyenlere cevap gibi bir 90 dakika oldu. Tekrar tekrar söylüyorum; kolay maç yok!

Bu oyun şampiyonluğu bırakın ikinciliği bile zor elde ettirir. Zaman zaman iyi görünseler de bu kadar zor gol bulup maçları kendi sahasında bile zorlanarak kazanan bir Beşiktaş var karşımızda. Alanyaspor son on dakika değil de yarım saat baskıyı kursa, belki şimdi Beşiktaş'ın puan kaybını konuşuyor olurduk. 

Hiç yorum yok