Sinan Özkan Röportajı



Sinan Özkan, Sporda Manşet Dergisi’ne Konuştu.

Merhaba Sinan Özkan kimdir bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
1986 Fransa Saint Etienne doğumluyum, evliyim ve 2 çocuğum var( 1 kızım ismi Berin, bir oğlum isim Burak) 9 sene önce eşimle tanışıp evlendik, eşimin ismi Türkan.
Sporu çok seven, futbola aşık olan birisiyim. Allaha şükür, çocukluk hayalimi gerçekleştirdiğim için  çok mutluyum, onun için her saniyesinin hakkını vermeye çalışıyorum

Futbolun hayatınızdaki konumu nedir?
Şu an Giresunspor kulübünde oynamaktayım ve inşallah bir şampiyonluk daha eklemek için var gücümle çalışıyorum.

Futbolun en önemli temaları sizce neler?
Futbolun en önemli temaların bir tanesi bana göre, sabırlı olmak, sabretmek, bir futbolcunun en büyük anahtarı bu olması lazım.
Tabi ki çok çalışmak, iyi dinlenmek, iyi beslenmek ve özellikle özel hayatına dikkat etmesi lazım.

Mevkiiniz dışında oynamak istediğiniz bir yer var mı ?
Genç takımlarda, hatta Saint Etienne paf takımına kadar forvet oynuyordum, Türkiye’ye ilk geldiğimde forvet olarak geldim ama sonradan orta sağ veya sol tarafta oynadığım oldu. Benim için ön taraflarda hangi bölge olursa olsun sıkıntı olmaz.

Futbol hayatınıza Fransa ya da başka bir ülkede devam etmek ister misiniz?
13 sezondan beri Türkiye liglerindeyim, Türkiye’den başka bir ülkede de şu anlık oynamak istemiyorum, Türkiye’ye ben ve ailem alıştık çok şükür.

Sizce Türkiye liglerinde yerli oyunculara yeterince şans tanınıyor mu?
Maalesef ki Türkiye’de yerli oyunculara yabancılar kadar şans verilmiyor, açıkçası nedenini bilmiyorum.

TFF 1.ligdeki yabancı kontenjanı hakkında ki görüşleriniz neler?
Yabancı kontenjanı Süper Ligde 14, TFF 1. Ligde 5, umarım ki bu sayı artmaz hatta düşmesini de kesinlikle isterim.

Sizce TFF 1. Lig istenilen seviyede mi?
Gerçekten her geçen sene seviye daha da zor oluyor, gelen yerli veya yabancı oyuncuların kalitesi TFF 1. Ligi daha çok çekici ediyor, hedef şampiyonluk olunca da harika maçlar oynanıyor.


Türk Futbolunda neleri eksik görüyorsunuz ?
Türk futbolunda gördüğüm en büyük eksik tabi ki alt yapı, alt yapıya yeterince önem verilmediğini düşünüyorum, aslında alt yapılarımızda çok değerli ve çok kaliteli gençlerimiz var ama bir türlü o şans verilmiyor, verildiğinde de Altınordu gibi çok sayıda oyuncu çıkarabiliyorsunuz, umarım önümüzdeki senelerde Altınordu gibi daha çok takımlarımız örnek alır orasını.

Futbol dışında özel bir yeteneğiniz var mı ?
2.5 sene atletizm yapmıştım zamanında Fransa’da,  sonradan bana çok faydası oldu, futbolla yatıp kalkıyorum resmen, bu branşta en iyisini yapmak için çabalıyorum.

Göztepe ile bir play-off şampiyonluğu yaşadınız sizin gözünüzden bize kısaca özetler misiniz?
Benim 3. Şampiyonluğumu kutladığım Göztepe kulübüne gerçekten çok teşekkür ederim. Unutulmaz bir final ve unutulmaz bir şampiyonluk yaşadık bu yaz. Son penaltı bana nasip oldu tekrar( 1 sene önce Alanyaspor’da nasip olmuştu Süper Lige çıkacak son penaltıyı kullanmak) umarım Göztepe uzun yıllar kalır süper ligde, ve ben ve ailem sonuna kadar destekleyeceğiz.

Saha dışındaki boş vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Futbol dışında eşim ve çocuklarımla bol bol vakit geçirmek istiyorum, onlardan o gücü alıyorum ve onlara da çok teşekkür ediyorum benimle her zaman beraber oldukları için.

Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler?
Sporda Manşet’i takip ettiğim kadar etrafımdaki arkadaşlara da söylüyorum, severek takip ediyorum sizi 😊, ayrıca bana vakit ayırdığın için de size çok teşekkür ederim 👍

Özellikle gençlerimize sesleniyorum buradan, hiçbir şey bırakmasınlar, çok sabırlı olsunlar ve o forma geldiğinde ise her şeyi yapıp bir daha vermesinler.


RÖPORTAJ: NAZ KURAN

Hiç yorum yok