HOCALARIN İSTEDİĞİ OLDU ( TRABZONSPOR FENERBAHÇE )


Trabzonspor'da Novak oynamak istemesine rağmen onay çıkmadı. Hafta başından beri müthiş bir sinerji ile hazırlandılar bu maça. Taraftarlar birbirlerini uyardı zarar vermemek adına. Fenerbahçe kadrosu açıklandığında taraftarlarının gözünden kan geldi tabiri caizse. İnanın Aykut Kocaman'ın ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. Bunca tepkiye rağmen her hafta kızdıran kadro tercihleri, oynattığı oyun üzerine, yine aynı kararları almakta bir başarı...

Kadro ne olursa olsun Fenerbahçe son yıllarda hiç ezilmedi Trabzonspor'a. İçeride dışarıda fark etmeksizin. İlginç kadroya rağmen daha iyi başlayan taraf sarı lacivertliler. Fizik açısından daha üstün olduğu çok belli oluyordu. Pozitif bir görüntü verdiler. Takım halinde sırıtmayan konuk takım pres yaparak pas yaptırmadı ev sahibine.

Maçın hakemi gerçekten çok konuşulacak iki kararı vermedi! Kucka'nın yaptığı hareket tartışmasız kırmızı kart! Kart bile çıkarmadı. İkinci yarıda Fernandao'nun kırmızı kartını da eş geçti. İdare etmeyi sever hakemlerimiz! İlk yarıyı önde bitirebilirdi Fenerbahçe eğer İsmail becerikli olsaydı... Şu bir gerçek ki Fenerbahçe bu tür maçları psikolojik olarak çok iyi oynuyor. Aziz Yıldırım yönetiminin futbol takımına yıllardır aşıladığı bir durum bu. 

Çok zevksiz bir maç izledik. İzleyen çoğu kişinin uykusu gelmiştir. Oyunun gelişimine baktığımızda Fenerbahçe gole daha yakın hissettiren taraftı ama bordo mavililer ilk bulduğu pozisyonu gol yaptı golcüsü ile. Maçın kırılma anında da Burak vardı. Karşı karşıya rahat bitireceği anda ayakları kilitlendi resmen. Rakibini yıllardır yenemediklerinin stresi bu. 

Fenerbahçe'ye o kadar köşe vuruşu kullandırırsan birini gol yapar. Hemen hemen her hafta yan toptan gol buluyorlar. Büyük maçların adamı Josef çıktı sahneye. Merak ediyorum; Aykut Kocaman her maç gelin beni kurtarın mı diyecek. Valbuena ve Eljif oyuna girdikten sonra hareket getirdiler. Trabzonspor'un zaafı da yardımcı oldu tabi. Rıza hocaya ne demeli? Golü yedikten sonra Rodallega girmeliydi 88. dakikaya kadar bekledi ne diyeyim helal olsun... Kredisini bir bir tüketiyor! 

Fenerbahçe yine kaybetmedi Trabzonspor'a. Bu kadroyu da yenemedilerse, Fenerbahçe stresi hepten teslim almış camiayı. Böylesine önemle hazırlanmış takım bu kadar kötü oynuyorsa, psikolojik etken baş gösterdi demektir. İki takıma da üç puan lazımdı ama hocaların istediği oldu, yani birer puan. Taraftarlar üzgün onlar rahattır eminim. Aman ben kaybetmeyeyim futbolu oynattılar resmen. Bu karşılaşmanın tek sevindirici tarafı, tribün olaylarının olmaması. Trabzonspor takımı taraftarı kadar hazırlansaydı maçı kazanırdı. 

Hiç yorum yok