ŞANSLI GALİBİYET ( GALATASARAY OSMANLISPOR )


Müthiş bir kenetlenme içerisinde Galatasaray. YellowFriday kampanyası ile taraftarlar, kulübüne destek amaçlı akın etti GStore'lara. Yalnız maç günü Ndiaye'nin transfer iddiaları ve gitmek istemesi canlarını sıktı fazlasıyla. Hele Fatih Terim'in sahaya sürdüğü kadroyu görünce, sosyal medyada pek olumlu karşılanmadı. Unutmamalı ki Galatasaray hafta içi Konyaspor deplasmanına çıkacak. Denayer tercihini şöyle yorumlayayım; Fatih Terim hızlı stoper sever. Dany gelsin aklınıza. O yüzden seçmiş olabilir. Zamanlama hataları bir hayli fazla. Maicon ile birbirini tamamlamasını amaçlamıştır.

Orta saha oyuncusunun ne kadar önemli olduğunu gördük bugün. Selçuk Tolga ikilisi Galatasaray’a beş gömlek kalite düşürdü diyebilirim. Fernando Ndiaye ile oyunun mutlak hâkimi oluyorlardı. İstedikleri zaman tempoyu düşürüp istediği anlarda yükseltip oyunun rakip sahaya yıkılmasında büyük rol oynuyorlar. Enerjinin ne kadar düşük olduğunu gördük. Bu orta saha ile yürümez. Terim Ndiaye’yi ikna edemezse mutlaka Fernando’ya partner lazım!

Galatasaray’ın bu sezon, şu ana kadar iç sahada en çok zorlandığı maç olarak kabul ediyorum. Osmanlıspor’un atakları daha netti. Bazı pozisyonları kaçırmak daha zordu. 50. dakikada Umar’ın altı pastan atamadığı gol yedek kulübesini çileden çıkardı. Sadece bu değil, çok dövündü kenarda İrfan hoca. Galatasaray o kadar çok hücum şansı verdi ki taraftarlar tezahürat yapmaya konsantre olamadı. Tam başlayacaklar yine Osmanlıspor tehlikesi başladı, ıslığa döndü. Tarif etmek gerekirse durum vaziyet böyleydi.

Bireysel olarak çok etkisiz isim vardı ev sahibinde. Son 15 dakikada Gomis’in oyuna girmesiyle ikinci golü çağırmaya başladılar. Yalnız Denayer bir başka oynadı stoperde. Maicon da iş düştüğünde hep doğru yerdeydi. Muslera iki kez üst üste maç kazandırdı takımına. Dikkat edin hücum oyuncularına değinmedim. Galatasaray’da stoperler kaleci yıldızlaşıyorsa sevindirici değildir! Rodrigues’in hakkını vereyim. Bir asist yaptı ama üç asistini yedi takım arkadaşları. Gomis iyi ki gol attı. Gol sevincinde yaptığı hareket çok anlamlı! Amacı ne olduğu belli olmayan bazı kişiler, yaptıkları haberlerle insanları töhmet altında bırakıp taraftarlarının önüne atmamalılar. Gomis çok karakterli bir oyuncu. Asparagas haberlere gereken cevabı çok net verdi!

Karcemarskas’a da ayrı bir parantez açmalıyız. İnanılmaz toplar çıkardı. Osmanlıspor tek farklı geride iken gol bulsa bence puanla ayrılırlardı. Çünkü sahadaki oyuncular gerçekten reaksiyon gösterecek ışığı vermiyordu. Ben bu galibiyeti şanslı olarak nitelendiriyorum. Fatih Terim iki haftadır ideal olmayan kadrosuyla maç kazanıyor. Bu normal karşılanamaz. Takımı yeni almış, sakatlıklar, iç sorunlar baş göstermişken, hiç bahane üretmeyip devam ediyor yoluna. Yalnız, sol bek lazım arkadaşlar, sol bek...

Hiç yorum yok