Hakkı Yıldız Röportajı



Sporda Manşet Dergisi olarak gurbetçi futbolcu Hakkı Yıldız ile röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba bize kendinizden bahseder misiniz?
Merhaba ben Hakki Yıldız, 12.12.1995 Almanya doğumluyum. Futbola 3 yasinda babam sayesinde başladım. Kendisi fanatik bir futbolseverdir. Çeşitli takımlarda forma giydim, 16 yaşında evden ayrılmak zorunda kaldım, oynadığım takım bize 400km uzaklıkta olduğu için. Futbol için fedakârlık yapmazsanız, hiçbir şey elde edemezsiniz. 19 yaşında Erzgebirge Aue takımında profesyonel sözleşme imzaladım. Ve şuan bir senedir Greuther Fürth’de oynuyorum

Bize kulübünüzden bahseder misiniz?
Greuther Fürth Almanya’da köklü bir kulüp, senelerdir 2.Bundesliga’da oynuyor. Takımın felsefesi kendi altyapısından futbolcu yetiştirip satmak. Açıkçası başka bir çareleri de yok, çünkü ilçe olarak başka yerlere bakılarak çok küçük bir yer.

Almanya'da futbolcu olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Avantajları; Almanya’da altyapının iyi olması ve küçük yasta iyi eğitim almaya başlıyorsunuz burada. Sadece futbol konusunda değil, disiplin konusunda da çok titizler. Dezavantajlara gelirsek; ister istemez bazı antrenörler ayrımcılık yapabiliyor. Böyle şeylerle çok karşılaştım. Eğer Alman futbolcudan iki kat daha iyi değil de, aynı seviyedeysen, kesinlikle burada sana oynama şansın yoktur.

Türk futbolu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Almanya’da doğduğum halde, hiçbir zaman doğru dürüst Almanya Bundesliga Ligi’ne bakmamışımdır canlı. Süper Lig’i çocukluğumdan beri kaçırmamışımdır. Her sene daha kaliteli bir lig haline gelen bir lig, inşallah önümüzdeki senelerde Türk takımları Avrupa basarisi olup bizi iyi temsil ederler. Buna ihtiyacımız var.

Türkiye'den teklifler alıyor musunuz?
Türkiye’den teklifler alıyorum. Ama ne yazık ki şimdilik kulüp ismi söylemem doğru olmaz.

Örnek aldığınız futbolcular var mı?
Örnek aldığım futbolcular tabii ki var. Ricardo Quaresma’yla Cristiano Ronaldo’yu cok beğeniyorum. İkisini de seyretmek ayrı bir keyif veriyor bana.

Sizce bu sezon Türkiye Süper Liginde hangi takım şampiyon olur?
Bence, bu sene de şampiyon Beşiktaş olur. Son zamanlarda hem stadyum hem de futbol kulübü olarak, Türkiye’nin en modern kulübü oldular. Futbol anlayışı olarak da, Avrupa futboluna uygun oynayan bir takım. Dinamik, tempolu bir futbol oynuyorlar. Böyle devam ederlerse, Avrupa’da başarı sağlayacaklarına inanıyorum

Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz?
Evet, zaman buldukça takip ediyorum. Yaptığınız haber ve röportajları severek okuyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Son olarak şunu söyleyebilirim, bu işe girmek istiyorsanız çok sabırlı ve azimli olmanız gerekiyor. Futbolun acımasız yanları da ister istemez oluyor ama eğer kalite ve istek varsa, ne olursa olsun bir gün istediğiniz yere ulaşırsınız.

Röportaj: M. Akil AVCİ



Hiç yorum yok