GİZLİ KAHRAMANLAR ( TRABZONSPOR ANTALYASPOR )


Trabzonsporlular için bu maçın önemi kat kat fazlaydı. Sebebi Antalyaspor'a karşı alınan 7-0'lık hezimet. Antalyaspor'un kötü futbolunu göz önüne aldıkları için farklı bir skor dilekleri vardı aslında. Lakin çok başka dirençli bir takım vardı karşılarında.

Karşılıklı ataklara şahit olduğumuz mücadelede eksik durum kaleyi bulan şutlardı. Orta alanda kıran kırana geçen dakikalar, gol pozisyonu izlememize mani oldu diyebilirim. Oyuncularda odak noksanlığı vardı sanki. Kale önünde etkili olabilecekleri anlarda, sürekli pas hatası yaptılar veya pasın şiddetini ayarlayamayıp atağı olumsuz sonlandırdılar.

Savunma oyuncuları da çok çalıştı. Hubocan göze çarpanların başında. Durica bir şanssızlık yaşadı. Rıza hoca ile birlikte formayı kapan Mustafa Akbaş yerine kaydırıldı ve formayı  kaptıran Mas gitti sol beke. Bu durum kalan dakikalarda sıkıntı yaratabilirdi. Charles Yusuf'a nefes aldırmadı ilk yarı mesela.

Burak Yılmaz çok özel bir golcü. Durdu durdu vurdu diye bir spiker sözü vardır ya attığı gol böyle özetlenir. Keşke oyun içerisinde daha faydalı olsa. Bazen tercih hatalarında takım arkadaşlarını oyundan düşürüyor.

Oyuna bakıldığında konuk ekip daha baskın görünüyordu ama net işleri yapan bordo mavililerdi. Trabzonspor'un takım halinde kapanmasına ragmen, Maicon'a verdikleri pozisyonu kırılma anı olarak kabul edebiliriz. Çok geçmeden altın kural girdi devreye. Atamayana atarlar dedi Ndoye. Şansının yardımıyla.

Ev sahibi iki farkı yakaladıktan sonra, iyice açık verdi Antalyaspor. Yusuf net pozisyonları gole çeviremedi. Çok iyi oynadıkları maçta farkı açmaları içten bile değildi. Trabzonspor'un galibiyetinde gizli kahramanlar var. Okay ve Mustafa Akbaş. Özellikle Okay her pozisyonda takımını motive eden, tribünleri mücadelesiyle hareketlendiren bir karakter koyuyor ortaya. Sahanın en iyisidi desem abartmış olmam sanırım.

Şu maçı izlemeyip sadece istatistiğe baksalar, nasıl böyle fark oldu diyebilirler. İstatistiklerin aldatıcı olduğu bir karşılaşma yaşandı. Bu sezon ilk defa üç maç üst üste kazandı Trabzonspor. Antalyaspor'un geldiği noktaya inanmak güç. Şampiyonluğa oynayacak kadro düşmemeye oynuyor. Yönetilemediği zaman, bir takım ne hallere düşüyor net örnek...

Hiç yorum yok