BÖLÜŞTÜLER ( KAYSERİSPOR TRABZONSPOR )


Galatasaray galibiyeti ile camiaya sevinç ve güven aşıladı bordo mavililer. Rıza hoca da aynı şekilde. Bugün ilk on birde yeni transferlerin hiçbiri yer almadı. Sakat ve cezalılar var ama yine de dikkat çekmeyecek bir konu değil. Baştan beri söylüyorum, hem transferde geç kalındı hem de kadro mühendisliği iyi yapılmadı. Kayserispor da Kadıköy deplasmanından son saniyede kopardı puanı. Bana sorarsanız Fenerbahçe’den daha iyi bir futbol oynadılar. Özetle, iki moralli ekibin mücadelesini izledik. Ayrıca kardeş takımın.

OYUN ÇOK DURDU

Kıran kırana tempolu başladılar. Hücum aktiviteleri konusunda bariz üstün taraf Kayserispor’du yalnız. Özellikle kenardan Deniz Türüç ve Mendes ile etkili olmaya çalıştılar. Gol için yeterli olduklarını söyleyemem. Bireysel olarak çoğu kez yaşanan final dokunuşlarında başarılı değillerdi. Orta alanda dengeyi sağlayamayan bordo mavililere, Kayserispor’un savunma oyuncuları yardım etti biraz. Basit hatalar ile baskı kuran takımını geriye çektiler. Fakat konuk takım da bu basit hataları ayna gibi yansıttı karşı tarafa. 

Onazi’nin sakatlığından sonra Sosa tercihi oyun kurgusunu değiştirdi ister istemez. Orta saha yumuşadı ama daha hücuma yönelik oldu. İki takım da çok pas hatası yaptı ve oyun durdu sürekli. Sahada tek sevindirici durum ikili mücadelelerdi. Çoğu faullü… İlk yarım saatten sonra, sanki beraberlik yeterli gibi bir haller vardı bordo mavililerde. Kayserisporlu oyuncular bir şeyler yapma eylemindeydi ama içi boş.

ABDULKADİR ÜVEY Mİ?

Kayserispor’un baskısını beğendim ama bu çabanın karşılığı gol olmalı. İkinci yarı daha tehlikeli pozisyonlar buldular ama bu sefer hakeme takıldılar. Bero çok dikkatsiz bir oyuncu. Dua etsin geçen hafta hakem kurtardı onu. Fernando’nun ayağını kırıyordu sarı kart bile görmedi! Kırmızı görse, belki o maçı kazanamayacaklardı! Son yarım saate girilirken, bu sefer ceza sahasında ‘penaltı yaptırmaya çalışır gibi’ iki kere kusurlu hareket yaptı. Akla mantığa sığmıyor… Sudumica video hakem istemiyormuş. Buyur böyle canın yanar işte!

Abdulkadir’e karşı acayip bir tutum var. Taraflı tarafsız herkesin beğendiği adamı ne Milli takım teknik direktörü tercih ediyor ne de kulüp hocası. Abdulkadir senin öz evladın yahu! Bero kim Allah aşkına? Nedir bu ısrar? Dakika 75 olmuş o zaman çağırıyorsun. Bu adam oyuna başlaması gereken oyuncun. Kayserispor üstüne geliyor, geride boşluk yakalayabilirsin ama Bero yerine Castillo çıkıyor. Teknik adamların bazı tercihlerini anlamıyorum. Trabzonspor’a tavsiyem; Ndoye süper ligde sadece iki maç oynasın. Galatasaray maçlarında…

Üç pas yapamayan Trabzonspor, altı pastan gol yapamayan Kayserispor bölüştü puanları. Kayserispor sadece gol yapamadı ama futbolu kesinlikle kötü değildi. Trabzonsporluları da geçtiğimiz hafta Galatasaray’ın kötü futbolu aldatmış olabilir. Çoğu pozisyonda savunma müdahaleleri iyiydi sadece. Abdulkadir son saniyelerde cevabını verebilirdi ama Kayserispor’a yazık olurdu.

Hiç yorum yok